Fransa, Telegram'ın sahibi Pavel Durov'un gözaltı süresini uzattı

Terör örgütü İsrail'in sansür baskısını reddeden Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alınmıştı. Pavel Durov'un gözaltı süresi uzatıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 13:27
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 13:39
Fransa, Telegram'ın sahibi Pavel Durov'un gözaltı süresini uzattı
AA
Kaynak AA

Fransa’daki yargı makamları, mesajlaşma uygulaması Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov’un gözaltı süresini 48 saat daha uzatma kararı aldı.

Gözaltı kararı havaalanında alındı

Le Point gazetesinin haberine göre, Pavel Durov 24 Ağustos’ta yerel saatle 20.00 civarında Paris’teki Bourget Havalimanı’nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alındı. Gözaltına alınmasının ardından Pavel Durov’un gözaltı süresi iki gün daha uzatıldı. Fransa’da gözaltı süresi en fazla 96 saatle sınırlı tutulabiliyor. Bu sürenin sonunda Durov’un serbest bırakılması veya hakkında suç duyurusunda bulunularak tekrar gözaltına alınması mümkün.

Yasa dışı içerikler sebebiyle gözaltına alınmıştı

Pavel Durov, 24 Ağustos’ta Telegram uygulaması üzerinden yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle Fransa’da gözaltına alınmıştı. Fransa'nın "yasa dışı içerik" olarak tanımladığı bilgi, belge, fotoğraf ve görüntülerin, Gazze'deki soykırımın kanıtları olduğu, gözaltı emrinin ise Siyonist İsrail'den geldiği biliniyor. X'in sahibi Elon Musk'a baskı uygulayan ve amacına ulaşan İsrail'in, sansür baskısına boyun eğmeyen Pavel Durov'dan aynı sonucu beklediği ancak alamayınca Batı'daki Siyonist Yahudi lobilerini faaliyete geçirdiği, lobilerin Batı hükümetlerine Pavel Durov konusunda baskı yaptığı belirtiliyor.

Rusya’dan diplomatik adım

Rusya, Pavel Durov’a erişim sağlamak amacıyla Fransa’ya diplomatik bir nota verdi. Telegram ise kurucusu Pavel Durov’a yöneltilen suçlamaları “saçma” olarak nitelendirdi. Şirketten yapılan açıklamada, “Telegram, Dijital Hizmet Yasası da dahil olmak üzere Avrupa Birliği’nin yasalarına uygun hareket ediyor. Durov’un saklayacak bir şeyi yok ve sık sık Avrupa’ya seyahat ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Pavel Durov kimdir?

Rusya’nın popüler sosyal medya platformu VK’nin kurucusu olan Pavel Durov, 2014 yılında Rusya’yı terk etmişti. Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlığı bulunan Pavel Durov’un yaklaşık 15 milyar dolar serveti olduğu tahmin ediliyor. Dünya genelinde popüler bir anlık mesajlaşma uygulaması olan Telegram, aylık 900 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa