Kremlin: Telegram'ın sahibi Pavel Durov neyle suçlanıyor?

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un Fransa’da gözaltına alınmasıyla ilgili Kremlin’den açıklama geldi: Pavel Durov'un ne ile suçlandığını bilmiyoruz!

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 13:46
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 13:54
Kremlin: Telegram'ın sahibi Pavel Durov neyle suçlanıyor?
AA
Kaynak AA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Telegram’ın kurucusu ve CEO’su Pavel Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peskov, "Pavel Durov'un tam olarak neyle suçlandığını henüz bilmiyoruz" diyerek yorum yapmak için erken olduğunu belirtti.

Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtladı

Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Pavel Durov’un gözaltına alınma sebebine dair henüz resmi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını ifade etti. Kremlin’in, durum netleşmeden önce herhangi bir yorum yapmayacağını vurgulayan Dmitriy Peskov, suçlamalar açıklanana kadar beklemenin en doğrusu olacağını söyledi.

Kursk saldırısına yanıt verilecek

Dmitriy Peskov, Ukrayna ordusunun Kursk’a düzenlediği saldırıya değinerek, bu tür düşmanca eylemlerin yanıtsız kalmayacağını belirtti. "Elbette, bu tür saldırılara uygun bir yanıt verilecek. Yanıt kesinlikle olacaktır" diyen Peskov, saldırıların ardından Rusya'nın karşılık vereceğini dile getirdi.

Gizli müzakereler iddialarını yalanladı

Ukrayna’nın Kursk’a yönelik saldırılarının Rusya ile Ukrayna arasında yürütülen gizli müzakereleri etkilediğine dair iddialar da Dmitriy Peskov’a soruldu. Dmitriy Peskov, bu iddiaları yalanlayarak, "Müzakere yoktu ve şu anda müzakere konusu önemini kaybetti" dedi.

Durov’un Bakü'de Putin ile görüştüğü iddialarını reddetti

Durov’un gözaltına alınmasıyla ilgili detayların netleşmediğini yineleyen Dmitriy Peskov, geçen hafta aynı günlerde Bakü’de bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Durov’un görüşüp görüşmediğine dair bir soruya "Hayır" yanıtını verdi. Peskov, iki ismin bir araya gelmediğini belirtti.

Durov’un gözaltına alınma sebebi

Rus ve Fransız basınında yer alan haberlere göre, Durov’un 24 Ağustos’ta Fransa’da gözaltına alınmasının nedeni, Telegram’da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddiaları. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da Fransa'ya Durov'a erişim talep eden bir nota verildiğini bildirmişti.

Telegram: Suçlamalar saçma

Telegram’dan yapılan yazılı açıklamada ise Durov’a yöneltilen suçlamalar "saçmalık" olarak nitelendirildi. Şirket, Telegram’ın Dijital Hizmet Yasası da dahil olmak üzere AB yasalarına uyduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa