TSK'dan Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümünde anlamlı paylaşım

TSK, Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan bir videoyu Milli Savunma Bakanlığı Görsel Yapım ve Foto Film Merkezi aracılığıyla paylaştı.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 13:46
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 15:20
Kübra Şenal Editör

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Türk milletinin 953 yıl önce Malazgirt'te Anadolu'nun kapılarını açtığı, 102 yıl önce ise Anadolu'yu işgal etmeye kalkışanlara karşı taarruza geçtiği belirtilerek anlamlı bir videoyu Türk halkına sundu.

Şehit ve Gazilere minnet dolu mesaj

Paylaşımda, "Büyük Taarruz'un yıl dönümünde Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." ifadelerine yer verildi. Videoda, Kurtuluş Savaşı'na dair tarihi görüntüler eşliğinde, Büyük Taarruz'un önemi ve Türk milletinin bu mücadeledeki kararlılığı vurgulandı.

Büyük Taarruz: Ya İstiklal ya ölüm

Videoda, Türk Kurtuluş Savaşı'nın, milletin ve ordusunun "Ya İstiklal ya ölüm" parolasıyla tüm varlığını ortaya koyarak kazandığı emsalsiz bir mücadele olduğu kaydedildi. 1921'de Sakarya Meydan Muharebesi ile Yunan ordusuna karşı büyük bir zafer kazanan Türk ordusunun, vatanın tamamen kurtarılması için Yunan kuvvetlerini kesin olarak imha etmesi gerektiği anlatıldı. 

Bu amaçla, 1922 yılı Ağustos ayına kadar yapılan hazırlıkların ardından, 26 Ağustos 1922 sabahı saat 05.30'da Kocatepe'de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa'nın liderliğinde Büyük Taarruz'un başladığı ifade edildi.

Türk Kurtuluş Savaşı'nın kaderi

Videoda, taarruzun ilk gününde Türk ordusunun Kalecik Sivrisi, Tınaztepe ve Belentepe hattında yoğun topçu ateşiyle düşmanı şaşkına çevirdiği, Türk birliklerinin Yunan ordusunun savunma hattını kırmayı başardığı ve bu suretle muharebenin ilk gününde Yunanların en güçlü mevzilerinin ele geçirildiği anlatıldı. 

Bu zaferin, Türk Kurtuluş Savaşı'nın kaderini belirlediği vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa