MSB: Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz!

MSB (Millî Savunma Bakanlığı)'den yapılan açıklamada, TSK'nın Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde 3 teröristi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 14:32
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 15:10
MSB: Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz!
DHA
Kaynak DHA

MSB: Irak ve Suriye'de 3 terörist etkisiz hale getirildi

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda toplam 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Irak'ın kuzeyinde 1 PKK'lı terörist öldürüldü

Bakanlık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında 1 PKK'lı teröristin tespit edilerek etkisiz hale getirildiğini belirtti. MSB, operasyonların hız kesmeden devam ettiğini ve terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Suriye'de 2 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Aynı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde yer alan Barış Pınarı bölgesinde de 2 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. MSB, operasyonların devam ettiğini ve terör unsurlarına karşı mücadelede taviz verilmeyeceğini vurguladı.

"Mehmetçik teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyor"

Millî Savunma Bakanlığı, açıklamasında "Mehmetçik, teröristleri hendeklere gömmeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi. Teröristlerin nerede olursa olsun Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissetmeye devam edecekleri belirtildi.

Ateş destek vasıtaları ve Atak'lar kullanıldı

Millî Savunma Bakanlığı, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin Irak'ın kuzeyi ve Suriye'nin kuzeyi başta olmak üzere bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonlarda elde ettiği sonucu, sosyal medya platformu X'teki kurumsal onaylı @tcsavunma hesabı üzerinden paylaşıyor ancak operasyonun kahraman Türk ordusu tarafından ne tür bir askeri vasıtayla gerçekleştirildiğine dair yazılı bilgi vermiyor. Milli Savunma Bakanlığı, paylaşımlarında kullandığı video, gif ve fotoğraflarla operasyonun hangi askeri araç ya da silahla düzenlendiği konusunda ipucu veriyor. Milli Savunma Bakanlığının bu bilgilendirme notuna ek olarak "ateş destek vasıtaları" ve "Atak helikopterleri" ile hedeflerin vurulma anına dair arşiv görüntüleri kullandığı görülüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa