Rusya'dan Ukrayna'ya büyük saldırı

Rus ordusu, Ukrayna'nın askeri-elektrik üretimini sağlayan enerji altyapısı tesislerine saldırdı. Tesiste büyük çapta hasar meydana geldi.

YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 14:41
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 14:56
Rusya'dan Ukrayna'ya büyük saldırı

Bu sabah Ukrayna'nın neredeyse tamamında patlamalar meydana geldi. Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna'nın askeri-endüstriyel kompleksinin işleyişini sağlayan enerji altyapısı tesislerine büyük bir saldırı başlattığını bildirdi.

Yerel yetkililer patlamaların: Kiev, Harkov, Sumi, Poltava, Vinnitsya, Kirovohrad, Lviv, Rivne, Çerkassİ ve Odessa bölgelerinde olduğunu duyurdu. Bazı şehirlerde patlamalar birden fazla görüldü.

DTEK tarafından açıklama

Ukrayna enerji holdingi DTEK (Ukrayna'da enerji sektöründeki en büyük özel yatırımcıdır), ülke genelinde acil elektrik kesintilerin yaşanacağını söyledi.

Ukrayna Enerji Bakanı Herman Halushchenko, Rusya saldırısının ardından enerji sisteminin çok büyük zarar gördüğünü ve durumun ciddi olduğunu belirtti.

Ukrayna Demiryolları, çeşitli bölgelerdeki tesislerinde elektrik kesintisinin yaşanacağını duyurdu. Bazı şehirlerde özellikle Kiev'in birkaç bölgesinde elektrikle birlikte su kesintileri meydana geldi. 


1 yaralı var

Rus ordusu düzenli olarak personel konumlarını, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin teçhizatını ve enerji altyapısını hedefleyerek saldırılar gerçekleştirmeye devam ediyor. Saldırı sonucu bir kişi yaralandı. Yaralı kişi ilçedeki hastaneye kaldırıldı. Saldırıda birçok evde hasar gördü.

Peskov'dan açıklama

 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın sözcüsü olan Dmitriy Peskov, ordunun konut binalarına ve sosyal kurumlara saldırılmadığını vurguladı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa