BBP lideri Mustafa Destici’den "Malazgirt Zaferi" mesajı!

BBP lideri Destici, Malazgirt Zaferi'nin, Türk-İslam medeniyetinin insanlığa armağan edilmesi sonucunu doğurduğunu ifade etti.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 14:56
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 15:02
BBP lideri Mustafa Destici’den ''Malazgirt Zaferi'' mesajı!
DHA
Kaynak DHA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Malazgirt Zaferi'nin Türk milletini büyük bir güç olarak dünyaya taşıyan bir zafer olduğunu ve İslam dünyasındaki bölünmüşlükleri ortadan kaldırdığını belirtti. Destici, bu zaferin Türk milletinin İslam'ın bayraktarlığını üstlenme misyonunu başlattığını vurguladı.

Malazgirt Zaferi'nin önemi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Malazgirt Zaferi dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin tarihinin büyük zaferlerle dolu olduğunu ve Malazgirt Zaferi'nin bu zaferler arasında özel bir yere sahip olduğunu ifade etti. Bu zaferin, sadece Türk tarihi için değil, dünya tarihi açısından da önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getiren Destici, zaferin Türkleri kısa sürede İran'dan Marmara'ya ve İstanbul önlerine kadar getirdiğini söyledi.

Malazgirt Zaferi'nin getirdiği başarılar

Malazgirt Zaferi'nin inanç, kararlılık ve aklın birleştiği bir zafer olduğunu belirten BBP Genel Başkanı Destici, bu zaferin, sayıca ve teknik açıdan üstün olan bir orduya karşı kazanıldığını ve Anadolu'nun kapılarını Türk-İslam medeniyetine açtığını ifade etti. Mustafa Destici, Sultan Alparslan ve askerlerinin beyaz kefene sarılarak kazandığı bu zaferin, Türk-İslam medeniyetini insanlığa hediye ettiğini kaydetti.

Türk milletinin bin yıllık mücadelesi

BBP lideri Mustafa Destici, bin yıldır bu toprakları vatan edinen Türk milletinin, çeşitli şer odakları tarafından fitne ve kirli oyunlarla zayıflatılmaya çalışıldığını söyledi. Ancak milletin tarihi ve kültürel dokusunun sağlam olduğunu vurgulayan Destici, bu oyunların her seferinde milletin sağduyusuna çarptığını ifade etti. Destici, bölücü terör unsurlarının ve dış müdahalelere açık kirli odakların sahada veya masa başında amaçlarına ulaşamayacağını bildirdi.

“Barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğiz”

Anadolu topraklarında kurucu iradenin Türk’e ve Türklere dair ne varsa reddedenlere karşı, Türk milletinin bin yıldır olduğu gibi barış, esenlik, huzur ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edeceğini söyleyen BBP lideri Destici, bu iradenin milletin tarihi ve kültürel yapısında mevcut olduğunu ifade etti. Destici, bu duygu ve düşüncelerle Malazgirt Zaferi'nin 953’üncü yıldönümünü kutladığını belirtti. Büyük komutan Alparslan ve ecdadı rahmetle andığını söyleyen Destici, Allah’tan bu topraklarda huzur ve birlik içinde yaşamayı niyaz ettiğini ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa