Antalya'da fırtına şemsiyeleri ve şezlongları böyle uçurdu

Turizm kenti Antalya’nın turistik cennetlerinden Kemer’de fırtına plajdaki şemsiyeleri, iskeledeki şezlongları uçurdu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 15:10
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 15:26
Antalya'da fırtına şemsiyeleri ve şezlongları böyle uçurdu
DHA
Kaynak DHA

Antalya Kemer'de fırtına paniği yaşandı

Antalya'nın Kemer ilçesinde etkili olan kuvvetli fırtına, sahildeki şezlongların suya düşmesine ve plajdaki şemsiyelerin uçmasına neden oldu. Tatilcilerin yaşadığı panik anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Fırtına şezlongları suya sürükledi

Dün saat 17.00 civarında başlayan kısa süreli yağışın ardından Kemer sahilinde şiddetli fırtına etkili oldu. Fırtına nedeniyle bazı plajlarda bulunan şezlong, şemsiye ve tenteler rüzgarın etkisiyle savruldu. İskelelerdeki şezlonglar da rüzgarla birlikte denize düştü. Fırtınaya hazırlıksız yakalanan tatilciler, kısa süreli bir panik yaşarken, otel çalışanları suya sürüklenen şezlongları yüzerek kıyıya çıkardı. Bazı otellerin plajlarında ise hasar meydana geldi.

Tatilciler otellere sığındı

Fırtınanın neden olduğu panik anları, Deniz Caddesi'ndeki bir otelin güvenlik kamerasına kaydedildi. Görüntülerde, yağış ve fırtına sebebiyle denizde dalgaların oluştuğu, otelin iskelesindeki şezlongların denize savrulduğu ve ağaçların sallandığı anlar yer aldı. Rüzgarın kopardığı parçaların uçuşması ve sahilde bulunan tatilcilerin hızla otellere koştuğu da görüldü.

Yıldırım yangına sebep oldu

Fırtına sırasında Arslanbucak ve Çalış Tepe mevkilerinde yıldırım düşmesi sonucu ormanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına alarak söndürdü. Olayda can kaybı yaşanmazken, çevredeki yeşil alanlarda küçük çaplı hasar oluştu.

Meteoroloji uyarmıştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtına öncesi bölgeye yönelik özel uyarı yapmış ve saat vererek tedbirli olunması tavsiyesinde bulunmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa