Türk Savunma Sanayii'nden Endonezya ile stratejik anlaşmalar

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğindeki Türk Savunma Sanayii temsilcileri, stratejik anlaşmalar imzalamak üzere Endonezya'nın başkenti Cakarta'ya gitti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 15:36
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 15:47
Türk Savunma Sanayii'nden Endonezya ile stratejik anlaşmalar
Kübra Şenal Editör

Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketleri, savunma sanayii alanında stratejik anlaşmalar imzalamak üzere, Endonezya ile temasa geçti. Ziyaret kapsamında, Türk savunma sanayiinin önde gelen firmaları, Endonezya'nın Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı Prabowo Subianto'nun katılımıyla yerel ortakları ve son kullanıcılarıyla kritik anlaşmalara imza attı.

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Endonezya’ya gerçekleştirilen ziyaret ve imzalanan anlaşmalar hakkında değerlendirmede bulundu. Görgün, “Bugün, Endonezya'nın seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Savunma Bakanı Sayın Prabowo Subianto'nun değerli katılımıyla gerçekleştirilen tarihi bir ana tanıklık etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye ve Endonezya arasındaki güçlü bağların bir yansıması olarak bugün bir dizi imza törenine katılarak, lider savunma sanayii firmalarımızın yerel ortakları ve son kullanıcılarıyla yaptıkları önemli anlaşmaların bir parçası olduk." diyerek şöyle devam etti:

Endonezya ile stratejik anlaşmalar

Düzenlenen imza töreni kapsamında, ASELSAN, SARP Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi, CENK 4 Boyutlu Arama Radarı, Top Atış Kontrol Sistemi ve Füze Veri Bağı, ROKETSAN ise; SUNGUR Hava Savunma Füze Sistemi, ÇAKIR Seyir Füzesi ve MAM-L Mini Akıllı Mühimmat konularında stratejik anlaşmalar imzalandı.

İlaveten, insansız su üstü araçları, tank modernizasyonu ve füze sistemlerinin bakımı ile ilgili önemli Mutabakat Zaptları (MoU) da imzalandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa