Köpeklerin saldırdığı Elif'in annesi: Evladım travma yaşıyor

Ankara Gölbaşı'nda evinin önünde oynarken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Elif Ada Yıldırım, travma nedeniyle konuşamıyor.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 16:26
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 16:52
Köpeklerin saldırdığı Elif'in annesi: Evladım travma yaşıyor
DHA
Kaynak DHA

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde sokakta oyun oynarken başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 5 yaşındaki Elif Ada Yıldırım'ın annesi Filiz Yıldırım, kızının yaşadığı travma nedeniyle konuşmadığını belirtti. Yıldırım, "Elif Ada çok konuşkan bir çocuktu, ancak artık konuşmuyor. Travma yaşıyor" dedi.

Oyun oynarken köpeklerin saldırısına uğradı

Olay, 22 Ağustos'ta Gölbaşı ilçesi Şafak Mahallesi'nde meydana geldi. Elif Ada Yıldırım, oturduğu apartmanın önünde ablası Güneş Şimay Yıldırım (7) ve arkadaşlarıyla oyun oynarken 7 başıboş köpeğin saldırısına uğradı. Saldırı sonucunda küçük kız kollarından, sırtından ve karnından yaralandı. Köpekler, Elif Ada'yı ayağından yakalayıp sürükledi. O esnada yoldan geçen bir kişi olaya müdahale ederek köpekleri uzaklaştırdı. Elif Ada, Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı ve bugün taburcu olması bekleniyor.

'Köpekler kızımı 10-15 metre sürüklemiş'

Filiz Yıldırım, köpek saldırısının işte oldukları bir saatte gerçekleştiğini anlatarak, "Perşembe günü saat 16.30 civarında kızım köpeklerin saldırısına uğradı. Önce bir köpek kasığından yakalayıp kızımı yerde sürükledi. Daha sonra 4 köpek daha gelerek Elif’i boş bir arabanın altına kadar 10-15 metre sürükledi. Kızımın karnında ve sırtında açık yaralar var. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Elif şu an konuşmuyor, yemek yemiyor. Durumu biraz iyi olsa da dokunmamıza bile izin vermiyor" dedi. Yıldırım, benzer olayların başka çocukların başına gelmemesi için önlem alınmasını istedi.

'Köpekler zarar görmesin ama toplatılmasını istiyoruz'

Elif Ada'nın tedavisinin devam edeceğini belirten anne Yıldırım, "Bir hafta sonra cerrahi polikliniğine, 10 gün sonra da psikoloğa götüreceğiz. Kızımın yemek yemediği ve konuşmadığı için tedavisi sürecek. Biz köpeklerin zarar görmesini istemiyoruz, ama toplatılmalarını talep ediyoruz. Çocuklarımızın sokakta güvenle oynayabilmesini istiyoruz" dedi. Sosyal medyada paylaşılan yanlış bilgilere de tepki gösteren Yıldırım, Elif Ada'nın genel durumunun iyi olduğunu ancak yanından ayrılmamaları gerektiğini belirtti. "Elif çok konuşkan bir çocuktu, ama artık konuşmuyor ve benden başka kimseyi de istemiyor. 'Gidin' diyor herkese. Maalesef travma yaşıyor" ifadelerini kullandı.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa