İzmir B.B Başkanı Cemil Tugay'dan ölü balık savunması

İzmir'de yaşanan balık ölümleri sonrası açıklama yapan İBB Başkanı Cemil Tugay, balıkların gemilerden atıldığını iddia etti.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 16:57
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 19:40
İzmir B.B Başkanı Cemil Tugay'dan ölü balık savunması
O
Onur Çetinkaya Editör

İzmir'de sahildeki ölü balıklar vatandaşları tedirgin etti. Balıklar toplanmaya çalışıldı ancak kötü koku hala sahil şeridinde.

Bayraklı Sahili'nde kıyıya çupra ve levrek başta olmak üzere her türden yüzlerce ölü balıkların ardından koku nedeniyle de sinekler çoğaldı.

Ölü balıkları toplanması sonrası tahlil edilmek üzere denizden ve balıklardan numune alındı. İzmir İl Tarım Orman Müdürlüğü  konu ile ilgili inceleme başlattı. Diğer yandan temizlik sonrası Kordon boyuna gelenler, pis koku eşliğinde balık tutmaya başladı.

Uzmanlar ölü balıklar sonrası bölgede tehlikeye dikkat çekti.  Körfez'de balık tutan vatandaşlara yönelik uyarılarda bulunuldu. Sorunun olduğuna dikkat çekilirken bu nedenle bir dizi önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Vatandaşları uyaran uzmanlar tedirgin olmamaları yönünde de ikazda bulundu.  İzmir Körfezi’nde deniz kirliliğine neden olan olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bir basın toplantısı düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ölü balıkların bölgeye ait olmadığını gemiden atıldığını öne sürdü.

Sözlerine devam eden İBB Başkanı, eylül ayı başında bakanlarla görüşeceklerine dair görüşmelerin olduğunu, körfezin temizliği için elini uzatacağını ve o elin boşta kalmayacağına inandığını ifade etti. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa