Bakanlığın, Vaniköy’deki inşaatla ilgili tutanağı ortaya çıktı

İstanbul Vaniköy'deki izinsiz inşaatla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün tutanağı ortaya çıktı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 17:46
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 17:56
Bakanlığın, Vaniköy’deki inşaatla ilgili tutanağı ortaya çıktı
AA
Kaynak AA

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Üsküdar'ın Vaniköy Mahallesi'nde yer alan Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz yapılan bir inşaatta doğal zemin ve bitki örtüsüne zarar verildiğini tespit etti.

İzinsiz inşaat detayları ortaya çıktı

Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde yapılan izinsiz inşaatla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin hazırladığı tespit tutanağının ayrıntılarına ulaşıldı. İl Müdürlüğüne 21 Ağustos'ta yapılan bir ihbar sonucu Üsküdar'daki taşınmaza giden ekipler, doğal ve tarihi sit alanında kalan bölgede izinsiz yapılaşma olduğunu belirledi.

Yapılan müdahaleler ve tahribat

Tutanakta yer alan bilgilere göre, alanda yapılan incelemelerde 3 adet 2 katlı ve 4 adet 1 katlı olmak üzere toplam 7 yapının inşa edildiği, bunların kısmen betonarme, kısmen çelik konstrüksiyon taşıyıcı sistemlerle yapıldığı tespit edildi. Ayrıca bir havuz yapısı, güçlendirilmiş set, betonarme istinat duvarları, merdivenler, bahçe duvarları, bekçi kulübeleri, altyapı çalışmaları ve beton enjeksiyonu gibi unsurların da yer aldığı kaydedildi. Yapılan kazı, dolgu ve kademelendirme çalışmaları ile doğal zemin ve bitki örtüsüne fiziksel müdahale edildiği ve tahribat yapıldığı belirlendi.

İzin belgesi ibraz edilmedi

Müteahhit tarafından herhangi bir izin belgesinin sunulmadığı, bu belgenin daha sonra iletileceğinin belirtildiği ifade edildi. Tutanakta, alanın doğal sit alanı statüsünde olduğu ve bu nedenle inşaat faaliyetlerinin izinsiz olarak yapıldığı sonucuna varıldığı vurgulandı. Mevcut durumda tüm inşai faaliyetlerin durdurulduğu açıklandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa