AFAD'dan Bangladeş'te selden etkilenenlere insani yardım

AFAD, Bangladeş'te meydana gelen selden etkilenenlere insani yardım ulaştırıldığı bilgisini paylaştı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 20:04
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 20:49
AFAD'dan Bangladeş'te selden etkilenenlere insani yardım
DHA
Kaynak DHA

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bangladeş'te meydana gelen selden etkilenenlere insani yardım ulaştırıldığı bilgisini paylaştı.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "20 Ağustos 2024 tarihinde Bangladeş'te aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınları meydana gelmiştir. Aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde 3.500 tahliye merkezi kurulmuş; bu merkezlerde 290 binden fazla kişinin yaşadığı bilgisi alınmıştır. Ülkemiz, 5 milyondan fazla insanın etkilendiği afetin ardından bölgeye yardım elini uzatıyor. AFAD, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle hazırlanan; 16.750 gıda ve hijyen kolisi, sıcak yemek ile içme suyu ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. AFAD olarak ilgili kurumlarımızla birlikte,  Bangladeş halkının yaşadığı afeti yakından takip ediyoruz" denildi. 

Ne olmuştu?

Şiddetli yağışlar Güney Asya ülkesi Bangladeş'i vurdu. Bir gün boyunca dinmeyen sağanak nedeni ile sel meydana geldi. Felakette en az 15 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce evin sular altında kaldığı afetten 4,5 milyon kişi etkilendi.

Felakette yüzlerce ev su altıda kaldı, ulaşım yolları büyük hasar gördü. Bölge halkı güvenli bölgelere gitmeye çalışırken hayvanlarını da kurtarmayı unutmadı.



Ülkedeki sel felaketi nedeni ile bölgeye yardımlar gönderildi. Ancak halk, yardımlara değil botlara ihtiyacını olduğunu belirtiyor.

Bangladeş'te Afet Yönetimi ve Yardım Bakanlığı, şiddetli yağışların tetiklediği sellerden 4,5 milyon kişinin etkilendiğini duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa