Okula uyum haftası 2 Eylül'de başlıyor

2 Eylül Pazartesi günü ders zili, okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için çalacak. Minikler okula uyum haftasıyla başlayacak.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 22:18
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 23:08
Okula uyum haftası 2 Eylül'de başlıyor
EK
Esra Koçak Editör

Üç aylık yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte okullar yeniden açılıyor. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için 2 Eylül'de başlayacak olan uyum haftası, miniklerin okul hayatına adapte olmaları açısından büyük önem taşıyor.

Uyum Haftası minikler için kritik öneme sahip

Uzmanlar, uyum haftasının okul ortamını tanıma, öğretmenleri ve yeni arkadaşlarıyla kaynaşma süreci olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu süreçte velilerin desteğinin, çocukların okula alışmalarını kolaylaştırmada kilit rol oynadığını vurguluyorlar.

TRT Haber'e konuşan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erten Gökçe, velilerin çocuklarını bu dönemde yalnız bırakmamaları gerektiğini ifade ederek, "Anne babalar, çocuklarının yanında olup onlarla iletişim kurmalı. ‘Artık okula başlıyorsun, senin için yepyeni ve güzel bir dönem başlıyor. Oyunlar oynayıp çeşitli çalışmalar yapacaksın, biz de her zaman senin yanında olacağız’ şeklinde cesaretlendirici ve teşvik edici konuşmalar yapmaları çok önemli" dedi.

9 Eylül'de okullar açılıyor: Yeni model ilk kez uygulanacak

Okulların resmi açılışı 9 Eylül'de gerçekleşecek ve bu tarihte 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni eğitim modeli uygulanmaya başlayacak.

Prof. Dr. Gökçe, uyum haftası öncesinde velilerin çocuklarıyla birlikte kayıt yaptırdıkları okulu gezmelerini ve sınıfları görmelerini öneriyor. "Anne babalar, çocuklarıyla birlikte okulu gezmeli, sınıflara bakmalı ve hatta aileden biriyle sınıfta bir süre oturmak bile çocukların okula alışmasını kolaylaştırabilir" diye ekledi.

Ailelerin çocuklarına yönelik motive edici konuşmalar yapmalarının önemine dikkat çeken Gökçe, "Arkadaşlarınla birlikte oynayacak, eğlenecek ve güzel vakit geçireceksin. Her gün okuldan döndüğünde, uyum sürecini anlatmasını isteyin. Bu tür destekleyici yaklaşımlar, çocuğun kısa sürede okula alışmasını sağlayacaktır" tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa