İstanbul'dan Özbekistan'a giden uçak zorunlu iniş yaptı

İstanbul'dan Özbekistan'a giden yolcu uçağı, teknik arıza nedeniyle Amasya Merzifon Havaalanı'na zorunlu iniş yaptı

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
26 Ağustos 2024 23:22
GÜNCELLEME
26 Ağustos 2024 23:30
İstanbul'dan Özbekistan'a giden uçak zorunlu iniş yaptı
EK
Esra Koçak Editör

İstanbul'dan Taşkent'e gitmekte olan Qanot Sharq Havayollarına ait yolcu uçağı, teknik bir arıza nedeniyle Amasya Merzifon Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Kabin basıncı düştü 

Edinilen bilgilere göre, uçuş sırasında Amasya semalarına ulaşıldığında, uçağın kaptanı teknik bir problem fark etti. Özellikle kabin basıncında anormal belirtiler tespit edilmesi üzerine, uçağın güvenlik gerekçesiyle Merzifon Havalimanı'na iniş yapmasına karar verildi.

152 yolcu taşıyordu

152 yolcu taşıyan uçak, havalimanı yetkilileriyle yapılan koordinasyonun ardından güvenli bir şekilde piste indirildi. Yetkililer, arızanın giderilmesinin ardından uçağın Taşkent'e gitmek üzere yeniden havalanabileceğini belirtti.

Olayın ardından yolculardan Dilaf Ruzravshanova, yaşadıkları korku dolu anları AA muhabirine anlattı. Ruzravshanova, "İstanbul'dan uçağa bindiğimizde her şey çok güzeldi, herkes rahattı. Ancak sonrasında anons yapılarak dikkatli olmamız istendi. O an herkes panik yaptı, korktuk. Allah'a şükür, kaptan ve kabin ekibi bizi çok iyi rahatlattı. Türkiye'den Allah razı olsun. Güvenli bir şekilde yere indiğimiz için şükrediyoruz." dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa