ABD'de sivrisineklerden insanlara bulaşan bir virüs görüldü

ABD'nin bazı bölgelerinde, sivrisineklerden insanlara bulaşan doğu at ensefaliti virüsüne karşı çeşitli önlemler almak için harekete geçildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 00:41
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 00:54
ABD'de sivrisineklerden insanlara bulaşan bir virüs görüldü
AA
Kaynak AA

Dünya farklı bölgelerde farklı virüslerle mücadele ediyor. 

 Washington Post gazetesinin haberine göre, Massachusetts'in sağlık departmanı yetkililerinden Robbie Goldstein, sivrisineklerden bulaşan doğu at ensefaliti virüsü (EEE) hakkında basına açıklamalarda bulundu. Goldstein, Boston kentinin batısında yer alan Worcester bölgesinde, 80'li yaşlarında bir kişide virüsün tespit edildiğini doğruladı. Bu durum, eyalette bu yıl kaydedilen ilk vaka olarak kayıtlara geçti.

Virüse karşı önlemler anlatıldı 

Goldstein, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla hemen harekete geçtiklerini vurguladı ve halkı hastalıkla mücadele konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Ayrıca, virüsün yayılmasını engellemek için alınacak önlemler konusunda bilgilendirme yaptı.

Bir diğer eyalet yetkilisi Ashley Randle ise hafta boyunca Plymouth ve Worcester bölgelerinde sivrisinek ilaçlaması yapılacağını duyurdu. Randle, bölge sakinlerine sivrisinek kovucu ürünler kullanmaları ve ciltlerini kapatan giysiler giymeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, sivrisineklerin yoğun olduğu akşam saatleri ve şafak vaktinde açık hava etkinliklerinden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Yetkililer, eyaletteki 10 bölgenin "yüksek veya kritik risk" altında olduğunu bildirirken, özellikle Plymouth bölgesinde yaşayanların sivrisineklerin aktif olduğu saatlerde açık hava etkinliklerini gözden geçirmeleri konusunda uyarılar yapıldı. Oxford bölgesinde ise akşam saatlerinde planlanan açık hava etkinliklerinin yasaklandığı belirtildi.

Doğu At Ensefaliti Nedir?

Doğu at ensefaliti virüsü, enfekte sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşan nadir fakat ölümcül bir hastalık olarak biliniyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne (CDC) göre, bu hastalığa yakalanan kişilerin yaklaşık yüzde 30'u hayatını kaybediyor. Hastalığı atlatanlar ise ciddi nörolojik sorunlarla karşılaşabiliyor.

Hastalığın belirtileri arasında yüksek ateş, baş ağrısı, kusma, ishal ve uyku sersemliği yer alıyor. Ne yazık ki, doğu at ensefaliti için henüz etkili bir tedavi bulunmuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa