Rashida Tlaib’den İsrail’e ABD destek paketine tarihi direniş

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Rashida Tlaib, “ABD, topladığı vergileri soykırımcı bir manyağa veriyor" sözleriyle İsrail’e desteğe karşı çıktı.

YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 01:02
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 01:11
Rashida Tlaib’den İsrail’e ABD destek paketine tarihi direniş

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye ve Filistinlilere yönelik devam eden saldırılarında çoğu çocuk ve kadın 40 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Hastaneler, okullar, ibadethaneler, mülteci kampları, kiliseler, uluslararası yardım örgütleri, gazeteciler hedef oldu.

Onlarca atom bombasına eş değer bomba atan İsrail ordusu Gazze’yi harabeye ve hayalet bir şehre dönüştürdü.

Milyonlarca insan sürgün edildi.

Filistinliler, kedilerini açlık ve susuzluktan öldürme planları yapan aşırı sağcı, ırkçı Yahudi bakanlarla ablukaya alındı.

Netanyahu, bölgesel bir savaş için her türlü suikast ve provokasyona başvurdu.

Bu süreçte, ABD’den sınırsız destek aldı.

Siyasi destek askeri yardıma dönüştü. Bunlara ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Rashida Tlaib her defasında muhalefet ediyor ve tarihe not düşüyor.

Netanyahu’nun ayakta alkışlarla karşılandığı ABD temsilciler Meclisi’nde elinde “Savaş Suçlusu” pankartıyla siyonizme ve soykırımcılara, buna destek olanlara tek başına meydan okudu.

7 Şubat 2024’te İsrail’e 17,6 milyar dolarlık destek öngören tasarı ABD temsilciler Meclisi’nde reddedilirken o yine baş roldeydi.

ABD vergilerinden 17,6 milyar doların hiçbir şart ve koşul öne sürülmeden masum Filistinlilerin üstüne daha fazla bomba yağdırabilsin diye Netanyahu’nun ırkçı hükümetine gönderildiğine işaret eden Tlaib, “Paraları soykırımcı bir manyağa veriyorlar” diyerek adeta isyan etti.

Tlaib, “Netanyahu’nun soykırımına kaynak sağlayan açık çeke Hayır oyu kullanın” diyerek muhalefet etti ve o anlık da olsa amacına ulaştı.

Rashida Tlaib, herkesin kendi etki alanında bu insani, vicdani ve hukuki mücadeleyi vermesi için öncü ve örnek  olmaya devam ediyor.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa