Manisa'da TIR ile motosikletin karıştığı kazada bir kişi öldü

Manisa'da park halindeki TIR'a motosiklet çarptı. Kaza sonrası bir kişi hayatını kaybederken bir kişi ise yaralandı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 08:25
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 08:25
Manisa'da TIR ile motosikletin karıştığı kazada bir kişi öldü
DHA
Kaynak DHA

Manisa'da park halindeki bir TIR'a çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti, arkasındaki yolcu ise ağır yaralandı.

Kaza, saat 18.30 civarında Yunusemre ilçesi Muradiye Mahallesi girişinde meydana geldi. Latif Karaçam (45), 35 ARN 615 plakalı motosikletiyle bir otomobili sollamaya çalışırken direksiyon hakimiyetini kaybederek, yol kenarında park etmiş olan A.D. (28) yönetimindeki 66 ABG 719 plakalı TIR'a arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle TIR’ın dorsesinin altına giren motosikletin sürücüsü Latif Karaçam olay yerinde yaşamını yitirdi. Motosikletin arkasındaki H.K. (25) ise ağır yaralı olarak sağlık ekipleri tarafından Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırıldı. Karaçam’ın cenazesi otopsi için Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Kazayla ilgili soruşturma jandarma tarafından devam ediyor.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa