Türkiye'den Bangladeş'e sel felaketinden ölenler için taziye mesajı

Bangladeş'te 11 ilde etkili olan sağanak yağış nedeniyle oluşan sel felaketinde 13 kişi hayatını kaybetti. Türkiye, Bangladeş'e taziye mesajını iletti.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 09:40
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 10:12
Türkiye'den Bangladeş'e sel felaketinden ölenler için taziye mesajı
Kübra Şenal Editör

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bangladeş'te yaşanan sel felaketi sonucu oluşan can kayıpları ve maddi hasarın derin üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, dost ve kardeş Bangladeş halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Hindistan ve Bangladeş'te sel felaketi

Hindistan'ın doğusundaki Tripura eyaletinde dört gündür etkili olan muson yağmurları, bölgede büyük sel ve heyelanlara yol açtı. Şiddetli yağışlar nedeniyle birçok yerleşim yeri sular altında kaldı.

Afet yönetim yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, sel ve heyelanlar sonucu 23 kişi hayatını kaybederken, 65 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Felaketten toplamda yaklaşık 1,7 milyon kişinin etkilendiği belirtilirken, eyalet genelindeki altyapı ve tarım arazileri de ciddi zarar gördü. Hindistan ordusu, bölgede sürdürülen kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Bangladeş'te 13 kişi hayatını kaybetti

Muson yağmurlarının etkili olduğu komşu Bangladeş'te de sel felaketi yaşandı. Ülkenin 11 ilinde etkili olan şiddetli yağışlar, geniş çaplı sellere yol açtı. Bangladeş Afet Yönetimi Bakanlığı'na göre, sel felaketinde 13 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 4,4 milyon kişi selden etkilendi. Sel nedeniyle evler, tarım mahsulleri ve altyapı ciddi hasar gördü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa