Ankara Halk Ekmek'ten çölyak hastaları için glütensiz simit!

Ankara Halk Ekmek, çölyak hastaları için 8 Eylül Pazar günü glütensiz sıcak ekmek satışı gerçekleştirilecek.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 10:28
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 11:31
Ankara Halk Ekmek'ten çölyak hastaları için glütensiz simit!
Ecem Çetin Editör

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), çölyak hastalarına destek olmaya devam ediyor. ABB Ankara Halk Ekmek, çölyak hastalığı için bugüne kadar birçok glütensiz ürünler üretti. 

Ankara Halk Ekmek, çölyak hastaları için şimdi ise sıcak simit satışı yapacak. 

Halk Ekmek'in resmi sosyal medya hesabından simit satışına ilişkin açıklama yapıldı. 

Buna göre; Çölyak hastaları için 8 Eylül Pazar günü saat 10.00 ile 13.00 arasında glütensiz sıcak ekmek satısı gerçekleştirilecek. Glütensiz simit almak isteyen çölyak hastaları, Başkent Market GİMAT Şubesinden ulaşabilecek. 

Öte yandan çölyak hastaları, satış günü öncesinde glütensiz sıcak simit ve diğer ürünleri siparişini verebilecek. Siparişler, aynı gün kendilerine teslim edilecek. 

Sipariş vermek isteyenler, hafta içi mesai saatlerinde 0 312 592 93 50 numaralı hattı üzerinden bilgi alabilecek, siparişlerini verebilecek. 

Siparişler, internet üzerinden de verilecek. Online satış: www.baskentmarket.com.tr adresinden yapılacak. 

Çölyak hastalığı nedir? 

Çölyak hastalığı, gluten adı verilen bir protein türüne karşı bağışıklık sisteminin verdiği anormal tepki sonucu ortaya çıkan kronik bir sindirim sistemi hastalığıdır. Gluten, buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunur. Çölyak hastalığı olan bireyler gluten içeren yiyecekler tükettiklerinde, ince bağırsaklarda bağışıklık sistemi devreye girer ve bu durum ince bağırsak duvarında hasara yol açar. Bu hasar, besinlerin emilimini zorlaştırır ve vücutta vitamin, mineral gibi hayati öneme sahip besin maddelerinin eksikliğine neden olur.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa