Mariah Carey yasta: Aynı gün annesi ve ablasını kaybetti

ABD'li şarkıcı Mariah Carey, aynı gün ailesinden iki kişiyi kaybetti. Carey'nin annesi Patricia ile ablası Alison, yaşamını yitirdi.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 11:18
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 12:11
Mariah Carey yasta: Aynı gün annesi ve ablasını kaybetti
Hakan Öksüz Editör

Grammy ödüllü şarkıcı Mariah Carey, aynı gün hem annesi Patricia'yı hem de ablası Alison'u kaybetti. Carey, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: 

"Önceki hafta vakit geçirdik, memnunum"

Carey, 87 yaşındaki annesiyle vefat etmeden önceki hafta vakit geçirmiş olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Eski bir opera sanatçısı olan annesi Patricia'nın ölümünden büyük üzüntü duyan Carey, ablası Alison'ın kaybıyla ilgili de derin bir acı yaşadığını belirtti.

Ünlü şarkıcı, annesi ve ablasının ölüm nedenlerine dair herhangi bir açıklama yapmadı. Mariah Carey'nin babası Alfred Carey de 2022 yılında, 72 yaşındayken kanser nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Mariah Carey kimdir?

Mariah Carey, 27 Mart 1969'da New York'ta doğdu. Beş oktavlık ses aralığı ve vokal yeteneğiyle tanınan Carey, müzik dünyasında "Popun Divası" olarak anılıyor. 

1990 yılında kendi adını taşıyan ilk albümüyle büyük çıkış yapan Carey'in albümünden çıkan "Vision of Love" adlı single, dünya çapında bir hit haline geldi. Kariyeri boyunca çok sayıda hit şarkıya ve albüme imza atan Carey, pop, R&B ve soul müziğin en etkili isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Mariah Carey'in Kariyeri

"Hero", "Without You", "Fantasy", "Always Be My Baby" ve "We Belong Together" gibi şarkılar, Mariah Carey'nin müzik listelerindeki başarısını perçinledi. 1994 yılında yayınladığı "All I Want for Christmas Is You" adlı şarkı, tüm zamanların en popüler Noel şarkılarından biri haline geldi.

Carey, kariyeri boyunca 200 milyondan fazla albüm sattı ve 5 Grammy ödülü kazandı. Hem şarkıcılık hem de şarkı yazarlığındaki başarılarıyla tanınan Carey, aynı zamanda oyunculuk ve yapımcılık gibi alanlarda da faaliyet gösteriyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa