Belediye Başkanı hasta köpeği sahiplendi

Samsun Salıpazarı İlçe Belediye Başkanı Refaettin Karaca’dan hayvanseverlik çığırtkanlığından başka bir şey yapmayan köpektaparlara örnek hareket!

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 11:51
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 12:21
Belediye Başkanı hasta köpeği sahiplendi
AA
Kaynak AA

Samsun'un Salıpazarı ilçesi Belediye Başkanı Refaettin Karaca, örnek bir davranış sergileyerek hasta bir köpeği sahiplendi ve tedavisini yaptırdı. Karaca, "Lili" adını verdiği köpeğin tedavisinin ardından ona evinin bahçesinde bakmaya başladı.

Sahipsiz hayvanlara örnek olmayı hedefliyor

Başkan Refaettin Karaca, sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesi konusunda ilçe halkına örnek olmayı amaçlıyor. Karaca, bu amaçla diğer kurumlara da sahipsiz hayvanları sahiplenmeleri yönünde bireysel çalışmalar yürütüyor. Karaca, yaptığı açıklamada, ilçelerinde kısırlaştırma işlemleri tamamlanan köpekleri sahiplendirmek istediklerini belirtti.

Sahiplendirme kampanyası başlatılıyor

Refaettin Karaca, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin veteriner hizmetleri aracılığıyla ilçelerindeki sokak hayvanlarını kısırlaştırdıklarını ve şimdi sahiplendirme kampanyası başlattıklarını ifade etti. Karaca, "Sokak hayvanlarına bir kap çorba, bir dilim ekmek verilirse bu hayvanlar toplumda zararsız bir şekilde yaşamlarını sürdürebilirler. Ancak, hastalıklı ve saldırgan olanları da tedavi ederek ya da onlara daha uygun bir ortamda bakarak zararsız hale getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Her aile bir hayvan sahiplenirse sorun çözülür

Karaca, ilçede bulunan 7.000 ailenin her birinin bir köpek veya sokak hayvanı sahiplenmesi durumunda, sahipsiz hayvan sorununu kökünden çözebileceklerini dile getirdi. Karaca, "Bu hayvanlara bir kap su veya bir dilim ekmek verseniz bile size minnet duyarlar. Bu minneti fark ediyoruz. Sonuçta insanız ve vicdanımız var. İnşallah birkaç yıl içinde bu sorunu çözeceğiz. Kısırlaştırma sayesinde hayvanların popülasyonu da kontrol altında tutuluyor" diye konuştu.

Kırsal hayat ve sahipsiz hayvanların faydası

Karaca, ilçelerinin kırsal bir yaşam alanına yakın olduğunu ve bu nedenle sahipsiz hayvanların yırtıcılar ile fare, yılan gibi zararlıları engelleyerek ekosistemde fayda sağladığını belirtti. Başkan Karaca, bu hayvanların korunmasının çevre ve insan sağlığı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa