Ankara'da doğal yaşam! Kuş Cenneti, Kız Kalesi, Aladağ Çayı

Baharın son günlerinde Ankara'daki doğal yaşam dikkat çekti. Kuş Cenneti, Kız Kalesi, Aladağ Çayı ve Sarıyar Baraj'ının doğal zenginliği göz doldurdu.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 11:59
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 14:30
Kübra Şenal Editör

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yer alan Aladağ Çayı’nın Sarıyar Barajı ile birleştiği noktada bulunan Nallıhan Kuş Cenneti, bölgenin zengin doğal yapısı sayesinde birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Dünyadaki bu cennet, özellikle yaz aylarında kentteki doğal çeşitliliği ve zenginliği gözler önüne seriyor.

Nallıhan Kuş Cenneti'nde doğal yaşam

Nallıhan Kuş Cenneti, çevresindeki sazlıklar, söğütlükler ve geniş tarım arazileriyle, farklı türden kuşların barınması için ideal bir ortam sunuyor. Bu zengin habitat, bölgeye yerleşen kuşlar için bol miktarda besin kaynağı sağlıyor. Kuş gözlemcileri, burada Ak Balıkçıl gibi türleri de gözlemleyebiliyor.

Kız Tepesi'nden Nallıhan Kuş Cenneti manzarası

Bölgeye hakim olan Kız Tepesi ise Kuş Cenneti’ne yakınlığı ve etkileyici jeolojik yapısıyla doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Özellikle gün batımında Kız Tepesi’nden havadan çekilen fotoğraflar, bölgenin güzelliklerini bir kez daha ortaya koyuyor. Nallıhan'ın bu eşsiz doğal zenginliği, hem kuş gözlemcileri hem de doğa tutkunları için vazgeçilmez bir cazibe merkezi haline geliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa