Kremlin:" Durov hakkında ciddi kanıtlar sunulması gerek"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Fransa’da gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu Durov’a suçlamalara ilişkin ciddi kanıtlar sunulması gerektiğini söyledi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 13:07
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 14:15
Kremlin:'' Durov hakkında ciddi kanıtlar sunulması gerek''
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Aksi takdirde bu iletişim özgürlüğünün kısıtlanması ve büyük bir şirketin başkanının doğrudan tehdit edilmesi anlamına gelecek." dedi.

Telegram, dünyada en çok indirilen 5 uygulama arasında yer alıyor.

Aktif kullanıcı sayısı 950 milyonun üzerinde bulunuyor.

Dünyanın dört bir yanında, benzersiz ve dağıtlmış veri merkezleri ağı üzerinden insanları birbirine bağlayan Telegram, piyasadaki en hızlı mesajlaşma uygulaması olarak tanımlanıyor.

İşte, bu yüzden Telegram’ın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov’un Fransa’da havalimanında gözaltına alınması büyük ses getirdi.

Şimdi “bu iletişim özgürlüğüne müdahale mi?” tartışmaları da yapılıyor.

Kremlin de bu tartışmaya dahil oldu.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilerin Durov’un Fransa’da gözaltına alınmasına ilişkin sorular üzerine çarpıcı mesajlar verdi.

Durov’un Rus vatandaşlığına sahip olduğunu hatırlatan Peskov, kendisine gerekli tüm desteği sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.

Peskov, ancak Durov aynı zamanda Fransız vatandaşı olduğu için durumun karmaşık bir hal aldığını belirtti.

Fransa’nın Durov’a yönelik yönelttiği suçlamaların çok ciddi olduğuna işaret eden Peskov, bu yüzden ciddi kanıtlar sunulması gerektiğini vurguladı.

Peskov, aksi halde bunun, iletişim özgürlüğünün kısıtlanması ve büyük bir şirketin başkanının doğrudan tehdit edilmesi anlamına geleceği uyarısında bulundu.

Dün sosyal medya hesabından paylaşım yapan Fransa Devlet Başkanı Macron, Durov'un Telegram ile ilgili adli soruşturmanın bir parçası olarak gözaltına alındığını açıklamıştı.

Macron, gözaltı uygulamasının "hiçbir şekilde siyasi bir karar olmadığını" savunmuştu.

İngiliz The Guardian gazetesine açıklamalarda bulunan Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau ise Durov’a, yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi suçlamalar yöneltildiğini dile getirmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa