OGM'den 'Muğla'da yanan ormanların imara açıldığı' iddiasına yalanlama

Muğla'da çıkan orman yangınlarından önce bölgenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildiğine ilişkin OGM'den yalanlama geldi.

Kübra Şenal Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 13:24
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 13:32
OGM'den 'Muğla'da yanan ormanların imara açıldığı' iddiasına yalanlama
Kübra Şenal Editör

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla'nın Milas ilçesi Güvercinlik Koyu'ndaki 3 otelin arazisinin, bölgedeki orman yangınlarından önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildiği yönünde açıklama yaparak, yanan alanların imara açıldığı iddialarını yalanladı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün açıklaması

OGM, orman yangınları sonrasında zarar gören alanların imara açıldığı yönündeki iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, Muğla'nın Milas ilçesindeki Güvercinlik Koyu'nun 1987 yılında Turizm Merkezi olarak ilan edildiğini belirtti. Bu çerçevede, 42 hektarlık bir ormanlık alanın 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis edildiği, 2021 yılında ise yangınlarda zarar gören kısımların tahsisten çıkarıldığı, tahsisin şu an 27 hektarlık bir alan üzerinde devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, La Blanche, Titanic ve Lujo otellerinin bu tahsis edilen alanlara inşa edildiği, 2007'de Güvercinlik'te meydana gelen orman yangınında 223 hektar alanın zarar gördüğü, Lujo Otel için tahsis edilen 8,4 hektarlık alanın içerisindeki 2,9 hektarlık kısmın yangından etkilendiği, ancak Titanic ve La Blanche otellerinin bulunduğu alanların yangından etkilenmediği vurgulandı. Dolayısıyla, otellere yapılan tahsis işlemlerinin orman yangınlarından önce gerçekleştiği, bu nedenle yanan alanların imara açıldığı iddialarının doğru olmadığı belirtildi.

Yanan alanlar ağaçlandırılıyor

Ayrıca, Anayasa'nın 169'uncu maddesine atıfta bulunan OGM, yanan orman alanlarının yeniden ağaçlandırıldığı ve bu çalışmaların kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa