Çocuğuna işkenceden gözaltına alındı! Linçten yine polis kurtardı

Artuklu'da 3 yaşındaki oğluna işkence yapan Suriyeli H.A. ve ismi henüz öğrenilemeyen eşi gözaltına alındı. Mahalle halkı linç girişiminde bulundu.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 14:24
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 14:59
Çocuğuna işkenceden gözaltına alındı! Linçten yine polis kurtardı
DHA
Kaynak DHA

Mardin'de çocuğa işkence iddiası: Anne ve baba gözaltında

Mardin'in Artuklu ilçesinde, 3-4 yaşlarındaki oğluna işkence yaptığı iddia edilen Suriyeli H.A.'nın ardından, ismi öğrenilemeyen eşi de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Küçük çocuğa yapılan işkence mahalle sakinlerinin tepkisini topladı.

Mahallelilerden Behçet Kaymaz'ın açıklamaları

Olayla ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Behçet Kaymaz, çocuğun iki aydır işkence gördüğünü belirtti. Kaymaz, "Çocuğun babası Suriyeli ve madde bağımlısı. İki ay önce bu eve taşındılar. Bu süre zarfında çocuğa sürekli işkence yapıyorlar. Gözaltına alınan baba, karakolda işkence yaptığını itiraf etti. Kendi ağzıyla ‘Ben çocuğuma işkence yapıyorum’ demiş" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri çocuğu kurtardı

Behçet Kaymaz, olayı fark ettikleri anı anlatarak, "Dün arkadaşlarımla birlikte sokakta oturuyorduk. O sırada mahalledeki çocuklar yanımıza gelip çocuğa işkence yapıldığını söylediler. Hemen o eve gittik. Kapıyı açan olmadı, bu yüzden kapıyı kırarak içeri girdik. Çocuğu dışarı çıkardık, bitkin durumdaydı. Ona su ve yemek verdik, ardından polis ekiplerine haber verdik" dedi.

Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesi

Olay yerine gelen polis ekipleri, çocuğa yapılan işkenceye müdahale etti. Küçük çocuk, hemen hastaneye götürülürken, anne ve baba ise karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, çiftin gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Mahallelilerden devlete çağrı

Mahalle sakinleri, çocuğun devlet koruması altına alınmasını talep ediyor. Behçet Kaymaz, "Biz bu çocuğun devlete teslim edilmesini istiyoruz. Anne ve babasının da ağır bir ceza almasını bekliyoruz" diye konuştu. Olayın şokunu atlatamayan mahalle halkı, çocuğun güvenli bir ortamda yaşamasını istiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa