AB’den “çocuk felci aşısı” için ateşkes çağrısı!

Avrupa’nın vicdanlı insanlarından AB (Avrupa Birliği) Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'de çocuk felci aşılaması için ateşkes çağrısı yaptı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 14:34
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 14:38
AB’den “çocuk felci aşısı” için ateşkes çağrısı!
AA
Kaynak AA

AB’den Gazze için insani ateşkes çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Gazze'de çocuk felci aşılaması yapılabilmesi için 3 günlük insani ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu. Borrell, bu talebini sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu.

Gazze’de çocuk felci tehlikesi

Borrell, Gazze’de çocuk felcinin hızla yayıldığını belirterek, bu durumun yerinden edilme, yoksunluk ve yetersiz beslenme gibi sorunlarla mücadele eden Gazzeli çocuklar için büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Borrell, aşılamanın gerçekleştirilmesi için siyasi müzakerelerden bağımsız olarak 3 günlük bir ateşkese ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Aşılamanın yapılabilmesi için ateşkes gerekli

Borrell, önerilen bu ateşkes süresince Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNICEF’in aşılama çalışmalarını yürütebilmesi için bu ateşkesin önemine dikkat çekti. Borrell, bu uluslararası sağlık kuruluşlarının Gazze’deki çocuklara gerekli aşıların ulaştırılmasının hayati önem taşıdığını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığından İsrail’e çağrı

Filistin Sağlık Bakanlığı da 25 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, çocuk felci aşılarının ellerine ulaştığını duyurdu. Bakanlık, bu aşıların Gazze'ye girişine izin verilmesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini ifade etti. Gazze’de aşılama yapılabilmesi için uluslararası toplumun desteğini talep etti.

BM’den hijyen uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 23 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Gazze’de su ve sanitasyon sorunları nedeniyle hijyen şartlarının ciddi anlamda kötüleştiğini belirtti. Dujarric, bölgede "25 yıl sonra ilk kez" çocuk felci vakasının tespit edildiğini açıkladı ve acil önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa