Bahçeli'den "CHP 'nin Türk tarihine bakışı Haçlılar ile aynı" çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’nin Türk tarihine bakışının haçlı emellerinin bakışıyla neredeyse bire bir aynı olduğunu söyledi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 15:09
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 16:48
Bahçeli'den ''CHP 'nin Türk tarihine bakışı Haçlılar ile aynı'' çıkışı
CS
Canan Salman Editör

Malazgirt Zaferi'nin 953'üncü, Büyük Taarruz'un ve 30 Ağustos Başkomutanlık Muharebesi Zaferi'nin 102'inci Yıldönümü dolayısıyla MHP lideri Bahçeli bir açıklama yayımladı. 

Ağustos’un zaferler ayı olduğuna işaret eden Bahçeli, tarihin bir bütün olduğunu ve herhangi bir dönemine dudak büküp başka bir dönemi sivriltmenin onaylanamayacağını söyledi.

Bahçeli, tarihten husumet çıkarmak ve ayrımcılık yapmanın tehlikeli sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Sultan II.Abdülhamid'i kutuplaştıran menfur zihniyetlerin hızını alamayıp bu kutuplaşmayı Sultan Alparslan'a kadar taşımaya cüret ettiğine dikkati çeken Bahçeli, bunu sadece cehaletin değil aynı şekilde siyasi ve ideolojik cellatlığın komplosu olarak niteledi.

Bahçeli, Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzu rekabete tutuşturup Türk tarihinin iki şerefli sayfasını karalamanın şerefli, sorumlu ve vicdanlı bir tavır olmadığını vurguladı.

CHP’nin Cumhuru ve Cumhuriyet'i ayrıştırma partisine dönüştüğünü dile getiren Bahçeli,  “CHP'nin Türk tarihine bakışı haçlı emellerinin bakışıyla neredeyse bire bir aynıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Devlet Bahçeli, Malazgirt Zaferi'ne Büyük Taarruzu rakip olarak gösterip iki taraflı cephe oluşturmanın tarihe, millete ve milli mukadderata vahim bir saygısızlık ve saldırganlık olduğunun altını çizdi.

CHP’nin Hacı Bektaşi Veli'yi anma törenlerinde etnik ve mezhebi bölücülüğü DEM'lenerek kamçıladığını ifade eden Bahçeli, CHP'nin aynı tutumu 26 Ağustos münasebetiyle ve daha da ilerleterek sergilemediğini ve bunun utanç duyulacak bir rezalet olduğunu dile getirdi.

Bahçeli, bölücülüğün CHP'nin siyasetine iyice sindiğini bildirdi.

Devlet Bahçeli, ecdadın arasına fitne yaymaya kalkışmayı dış güdümlü operasyon olarak tanımladı.

Devlet Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa