Zuckerberg: Biden'a boyun eğdik, sansür yaptık!

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Biden'ın baskısına boğun eğerek bazı içeriklere sansür uyguladıklarını itiraf etti.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 15:29
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 17:43
Zuckerberg: Biden'a boyun eğdik, sansür yaptık!
Hakan Öksüz Editör

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin 2021 yılında Meta'ya platformdaki içeriklere sansür uygulaması konusunda defalarca baskı yaptığını belirtti. Zuckerberg, bu baskı karşısında yeterince tepki göstermediklerini ve bu durumdan pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Hükümet baskısına karşı uyarı

Zuckerberg, ekibini, gelecekte herhangi bir yönetimden gelecek baskılara karşı içerik standartlarından taviz vermemeleri konusunda uyardığını belirtti. Zuckerberg, "Böyle bir durum tekrar yaşanırsa, karşı koymaya hazırız." şeklinde konuştu.

2020 seçimleri ve yolsuzluk iddiaları

Zuckerberg, 2020 başkanlık seçimleri öncesinde Biden ailesiyle ilgili yolsuzluk iddialarına ilişkin bir haberin görünürlüğünü, henüz teyit gelmeden azaltma kararı aldıklarını kabul etti. Bunun da bir hata olduğunu söyleyen milyarder girişimci, olay sonrası  şirketin iç tüzüğünde değişiklikler yapıldığını belirtti.

Tarafsızlık vurgusu

Zuckerberg, yaklaşan başkanlık seçimlerinde tarafsız kalacaklarını ve herhangi bir tarafın yararına çalışmayacaklarını dile getirdi.

Temsilciler Meclisi'nden destek

Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi'nin Cumhuriyetçi üyeleri, X sosyal medya platformu üzerinden yaptıkları açıklamada Zuckerberg'in mektubunu "ifade özgürlüğü için büyük bir kazanım" olarak değerlendirdi. 

"Kasım ayındaki seçim güvenliği için büyük başarı

Facebook'un ABD halkına sansür uyguladığı ve Hunter Biden'ın laptop hikayesinin kısıtlandığı iddiası, ilk ağızdan kabul edilmiş oldu. Öte yandan Zuckerberg'in seçimlerde herhangi bir tarafa parasal yardımda bulunmayacağını belirtmesi, "Bu seçim güvenliği için büyük bir başarı" şeklinde yorumlandı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa