Mansur Yavaş'tan "Gülbin Tosun" açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan “Gülbin Tosun’un Now TV tarafından zorunlu izne çıkarılması” ile ilgili açıklama geldi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 16:20
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 16:26
Mansur Yavaş'tan ''Gülbin Tosun'' açıklaması!
MP
Mevlüt Peker Editör

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Now TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun’un zorunlu izne çıkarılması üzerine açıklamada bulundu. Yavaş, olayın kendisiyle bir ilgisi olmadığını belirtti.

Gülbin Tosun sosyal medyada Mansur Yavaş’a tepki göstermişti

Geçtiğimiz günlerde, ünlü haber spikeri Gülbin Tosun, sosyal medya platformu X üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a sert eleştirilerde bulunmuştu. Sahipsiz köpeklerin sokaklardan toplanmasını öngören yasanın kabul edilmesinin ardından Tosun, Yavaş’a yönelik ağır ifadeler kullanarak tepkisini dile getirmişti.

Zorunlu izne gönderildi

Tosun’un sosyal medyada yaptığı eleştirilerin ardından, Now TV yönetimi tarafından zorunlu izne çıkarıldığı açıklandı. Gülbin Tosun, yaptığı bir başka paylaşımda henüz işten çıkarılmadığını belirterek, “Konuşan ya içeri alınıyor ya da işinden ediliyor!” ifadesini kullanmıştı.

Yavaş, olayın kendisiyle ilgisi olmadığını söyledi

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya platformu X’teki @ankarabbld hesabından “önemli duyuru” başlığıyla yayımlanan Mansur Yavaş imzalı açıklamada, olayın şahsıyla bir ilgisi olmadığını ve Gülbin Tosun’un izne çıkarılma kararının tamamen kanal yönetimi tarafından alındığını vurguladı.

“İddialar tamamen asılsız”

Mansur Yavaş, açıklamasında Gülbin Tosun’un izne çıkarılmasının arkasında kendisinin olduğuna dair iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Yavaş, “Bu karar, tamamen kanal yönetiminin disiplin prosedürleri ile ilgilidir ve benimle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır” dedi.

Sosyal medyada küfürlü ifadeler kullandığı iddiası

Yavaş, açıklamasında, Gülbin Tosun’un sosyal medya hesaplarında küfürlü ve hakaret içeren ifadeler kullandığının iddia edildiğini belirtti. Bu nedenle Now TV yönetiminin etik kurallar çerçevesinde böyle bir karar aldığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

Kısa bir süre önce, Gülbin Tosun, sosyal medya hesabından Mansur Yavaş’a yönelik eleştirilerde bulunmuş ve belediyenin sokak köpekleriyle ilgili tutumunu eleştirmişti. Tosun, belediyenin sokak hayvanlarını barınaklara hapsettiğini iddia ederek Yavaş’a beddua etmişti. 

Bu gelişmelerin ardından Gülbin Tosun, Now TV tarafından zorunlu izne çıkarılmıştı. Gülbin Tosun’un geleceği belirsizliğini koruyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa