New York borsası güne düşüşle başladı

ABD'de New York borsasında dalgalanma devam ediyor. Borsa güne bu kez düşüşle başladı. Endekste yüzde 0,4 oranında gerileme görüldü.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 17:37
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 17:53
New York borsası güne düşüşle başladı
O
Onur Çetinkaya Editör

New York borsası, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. 

Dow Jones endeksi yüzde 0,13, S&P 500 endeksi yüzde 0,25 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,4 oranında geriledi.

Yatırımcılar, bu hafta açıklanacak önemli ekonomik veriler öncesinde temkinli bir tutum sergiliyor. 

Özellikle Nvidia'nın açıklayacağı bilançonun ve ABD'deki büyüme verileri ile kişisel tüketim harcamalarının piyasalara yön verebileceği belirtiliyor. Ayrıca, ABD'de konut fiyatlarının artış hızında bir yavaşlama kaydedildi.

New York borsası, haftanın ilk işlem gününü karışık seyirle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,16 artışla 41.240,52 puana çıktı. Endeks, tüm zamanların en yüksek kapanış değerini gördü. S&P 500 endeksi yüzde 0,32 azalışla 5.616,84 puana, Nasdaq endeksi yüzde 0,85 kayıpla 17.725,76 puana geriledi.

Yatırımcılar, faiz indirimlerine eylül ayında başlanacağı yönündeki iyimserliğini korurken, pay piyasalarında haftanın ilk işlem gününde karışık seyir izlendi. 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyondaki yukarı yönlü riskin azaldığı ve iş gücü piyasasının soğuduğuna işaret ederek, para politikasında ayarlama yapmanın zamanının geldiğini söylediğini anımsattı. Microsoft, Meta ve Amazon'un hisseleri yüzde 1 civarında, Tesla hisseleri de yaklaşık yüzde 3,5 değer kaybetti.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa