Zelenskiy'den ilk balistik füze açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna'nın ilk yerli balistik füze testinin olumlu sonuçlandığını duyurdu.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 17:54
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 18:17
Zelenskiy'den ilk balistik füze açıklaması
EK
Esra Koçak Editör

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, başkent Kiev'de düzenlenen "Ukrayna 2024 Bağımsızlık Forumu" sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında yerel ve uluslararası basının sorularını yanıtladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, başkent Kiev'de düzenlenen "Ukrayna 2024 Bağımsızlık Forumu" sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında yerel ve uluslararası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik gerçekleştirdiği operasyonun detaylarına değinerek önemli açıklamalarda bulundu.

Kursk Operasyonu: Harkiv'i koruma hamlesi

Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Kursk'ta düzenlediği operasyonun, kamuoyundan gizli tutulmasının başarıya katkı sağladığını savundu. Bu operasyonla, Rusya'nın Harkiv bölgesine yönelik saldırılarını engellediklerini belirten Zelenskiy, "Kursk operasyonu birçok sonucu beraberinde getirdi, en önemlisi Harkiv bölgesinin işgalini durdurmuş olmamızdır," şeklinde konuştu.

Sumi ve Çernigiv için iddialar

Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın Sumi ve Çernigiv bölgelerini işgal etmeyi planladığını, ancak Ukrayna ordusunun bu planları da etkisiz hale getirdiğini iddia etti. Kursk'taki askeri faaliyetlerin, Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesi için atılan adımlardan biri olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Kursk operasyonu, Ukrayna'nın zafer planının bir parçası olarak İkinci Barış Zirvesi'yle bağlantılıdır," ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın ilk balistik füze denemesi

Ülkesinin ilk yerli balistik füze denemesini başarıyla tamamladığını duyuran Zelenskiy, Ukrayna'nın savunma sanayisine övgülerde bulundu. "Ukrayna'nın ilk balistik füze testi olumlu sonuçlandı. Askeri endüstriyel kompleksimizi bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum," dedi.

Barış Planı paketi

Zelenskiy, Rusya'yı diplomatik yollarla savaşı sona erdirmeye zorlayacak güçlü bir barış planı paketi hazırladığını açıkladı. Bu planı öncelikle ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve eski Başkan Donald Trump ile paylaşmak istediğini belirtti.

F-16'ların rolü

Zelenskiy, Ukrayna'ya kısa süre önce teslim edilen F-16 savaş uçaklarının, Rusya'nın saldırılarına karşı önemli bir savunma aracı haline geldiğini söyledi. "F-16'lar, Rus ordusunun fırlattığı bazı füze ve İHA'ları düşürmemizde büyük rol oynadı. Bu uçaklar sayesinde dün gerçekleşen büyük saldırıyı püskürttük. Ortaklarımıza bu uçakları sağladıkları için teşekkür ediyorum," dedi.

Rusya'nın nükleer tehdidi

Son olarak, Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı uzun menzilli silah kullanması durumunda nükleer silahlarla karşılık verme tehditlerine yanıt verdi. Rus yetkililerin nükleer silah kullanma konusunda dünyayı korkutmaya çalıştığını savunan Zelenskiy, "Rusya'nın bu tehditleri korkutma programının bir parçasıdır. Ancak nükleer silah kullanımının dünya tarafından desteklenmesi mümkün görünmüyor ve tüm dünyadan hızlı bir tepki gelecektir," değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa