Türkiye’nin Oscar adayı belli oldu

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar'da bu yıl Türkiye'yi Zeki Demirkubuz'un "Hayat" filmi temsil edecek.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 18:55
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 19:20
Türkiye’nin Oscar adayı belli oldu
EK
Esra Koçak Editör

Sinema sektörünün enlerinin belirlendiği Oscar Ödül Töreni'ne aday filmler belli olmaya başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının açıklamasına göre ülkemizin Oscar adayı Zeki Demirkubuz'un Hayat filmi oldu.

Bakanlık açıkladı 

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un son filmi "Hayat", bu yılki Akademi Ödülleri'nde Türkiye'yi temsil edecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Hayat" filminin Türkiye'nin "En İyi Uluslararası Film" kategorisinde Oscar adaylığına seçildiği duyuruldu.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin 'En İyi Uluslararası Film Oscar' adayı, Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı 'Hayat' adlı filmi oldu. Bakanlığımızca da desteklenen filmimize Oscar yolculuğunda başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

"Hayat" hakkında

Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde Miray Daner ve Burak Dakak yer alıyor.

Filmde, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalan Hicran evden kaçar. Hicran'ın zaten onu istemediğini düşünen Rıza, bu durumu önceleri pek umursamasa da durum giderek zoruna gitmeye başlar ve Hicran'la yüzleşmeye karar verir. Sadece bir kere gördüğü nişanlısının peşinden İstanbul'a gidip uzun sürecek büyük bir arayışa başlar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa