İsrail'de akıl almaz çağrı: Askerlerden 'soykırım' istedi

İsrail ordusunda tugaya yeni atanan bir komutandan skandal bir çağrı geldi. Komutan askerlerden Lübnan'da soykırım yapmalarını istedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
27 Ağustos 2024 19:13
GÜNCELLEME
27 Ağustos 2024 19:41
İsrail'de akıl almaz çağrı: Askerlerden 'soykırım' istedi
AA
Kaynak AA

İsrail'de, İskenderun Tugayı'na yeni atanan komutan Besal'in, askerlerine yönelik yaptığı bir açıklama ve ardından gelen tepkiler büyük tartışma yarattı. İsrail devlet televizyonu KAN ile Kanal 12 televizyonunun haberine göre, dün akşam X (eski adıyla Twitter) sosyal medya platformunda yapılan paylaşımlar üzerine komutan Besal ve olayın yankıları gündeme oturdu.

Komutandan şok edici mesaj

İddiaya göre, komutan Besal, göreve başlar başlamaz askerlerine gönderdiği mesajda, "Tugay'a yeni bir komutan katıldı. Öncelikle savaşçıların soykırım yapmasını umuyorum. Lübnan'ın köyleri ıssız kalacak ve yolları çıkışsız olacak," ifadelerini kullandı. Bu mesaj, İsrail kamuoyunda ve uluslararası arenada ciddi tepkilere yol açtı.

Tepkiler ve disiplin çağrıları

İsrail'deki aşırı sağcı "Dini Siyonizm" partisinin lideri ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'i hedef alan bir diğer paylaşımında ise Angert, bu partinin mensubu olan askerleri "ölüm yiyenler mezhebi" olarak tanımladı. Bu sözler, İsrail siyasetinde geniş yankı buldu.

Meclis Anayasa, Hukuk ve Yargı Komitesi Başkanı Simcha Rothman, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Başkanına bir mektup yazarak, Angert hakkında disiplin soruşturması başlatılması çağrısında bulundu. Smotrich de X platformunda yaptığı paylaşımda, "İsrail ordusu bu kadının hala ordudan ihraç edilmediğini duyurmadan bu sabah uyanmamızın bir nedeni var mı?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

İskenderun Tugayı'nın görev süresi ne kadar?

Kanal 12'nin haberine göre, İskenderun Tugayı askerleri, 7 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan sınırında ve Gazze Şeridi'nde 200 günden fazla yedek asker olarak görev yapıyor. Angert'in paylaşımları sosyal medya platformu X'ten kaldırıldı, ancak bu gönderilerin kopyaları hala İsrail medyasında dolaşmaya devam ediyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa