İnternet kafeye silahlı saldırı... Olayın adresi İstanbul!

İstanbul Bağcılar'da haraç istenen internet kafeye, motosikletli saldırganlar tarafından iş yerine silahlı saldırı düzenlendi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 07:10
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 07:10
İnternet kafeye silahlı saldırı... Olayın adresi İstanbul!
DHA
Kaynak DHA

Saldırı, Pazartesi günü sabaha karşı saat 03.30 sularında Evren Mahallesi, İstiklal Caddesi üzerindeki bir internet kafeye gerçekleştirildi. İddialara göre, olaydan iki gün önce internet kafe sahibi Murat Manga'dan haraç talebinde bulunan kişiler, olumsuz yanıt alınca motosikletle iş yerine gelerek silahlı saldırı düzenledi. Saldırı anı, kafenin güvenlik kameralarına yansıdı. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede, iş yerine iki el ateş edildiğini belirledi ve saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

İş yeri sahibi Murat Manga, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı: "Cuma gecesi saat 01.00 civarında bir telefon aldım, benden belli bir miktar para isteyerek haraç talep ettiler. İki gün sonra, sabaha karşı 03.30'da iş yerime iki el ateş edildiğini duydum ve hemen olay yerine geldim. İlgili ekipler de inceleme yapmak için oradaydı. Görünüşe göre bu kişiler bu şekilde çalışıyor. Güneşli, Başakşehir gibi bölgelerde bu tür olaylar daha yaygın sanırım. Biz de bu durumdan oldukça rahatsızız. Sonuçta biz internet kafe işletiyoruz, küçük paralarla ayakta durmaya çalışıyoruz.

Olay sonrası tekrar ulaşmadılar ama 3-4 gün içinde yeniden arayacaklarını söylediler. Arasalar ne olacak ki? Biz buradayız, mekanımız burada, para desen zaten yok. Bu, aslında toplumsal bir sorun ve hükümetin bu durumu ciddiyetle ele alması gerekiyor. Çünkü bu şekilde devam ederse, insanların kazancına göz diken bazı kişiler ve çeteler ortaya çıkıyor ve yakalanmayacaklarını sanıyorlar," dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa