Polis Akademisi 450 öğrenci alacak...

Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne 360'ı erkek, 90'ı kadın 450 öğrenci alınacak. İşe alım şartları ve detaylar...

HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 07:35
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 07:35
Polis Akademisi 450 öğrenci alacak...
HM
Haber Merkezi ankaramasasi.com

Polis Akademisi Başkanlığı, Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne (PAEM) 360'ı erkek ve 90'ı kadın olmak üzere toplam 450 öğrencinin alınacağını Resmi Gazete'de yayımlanan bir ilanla duyurdu.

İlanın detaylarına göre, 2024-2025 eğitim-öğretim dönemi için PAEM'e 360 erkek ve 90 kadın aday kabul edilecek. Bu alıma, örgün eğitim veren üniversitelerin en az 4 yıllık fakültelerinden mezun olan ve KPSS P3 puan türünden 75 ve üzeri puan almış adaylar başvurabilecek. Başvuru koşulları, başvuru süreci ve sınav takvimi gibi detaylar, Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi 'www.pa.edu.tr' adresinden ilan edilecek.

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PAEM Müdürlüğüne, ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2023 ve 2024 Yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından(KPSS) P3 puan türünden en az (75.000) ve üzeri puan alanlar arasından aşağıda belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla örgün eğitim veren üniversitelerden lisans mezunu (360) erkek, (90) kadın aday olmak üzere toplam (450) öğrenci alımı yapılacak.

Polis Amirleri Eğitim Merkezi'ne (PAEM) başvuru yapacak adaylarda aranan koşullar şu şekildedir:

Türk vatandaşı olmak.

Örgün eğitim veren üniversitelerin en az 4 yıllık fakültelerinden mezun olmak.

2023 ve 2024 yıllarında yapılan KPSS lisans sınavında P3 puan türünden en az 75,00 puan almış olmak.

18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınarak, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 28 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1997 ve sonrası doğumlu olmak).

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Sağlık Yönetmeliği'nde belirtilen şartları taşımak.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun Genel Ahlaka Karşı Suçlar başlıklı bölümündeki suçlardan herhangi birini işlememiş olmak, bu suçlarla ilgili adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bu suçlardan dolayı idari yaptırım almamış veya hüküm giymemiş olmak.

Kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bu sebeplerle idari yaptırım almamış veya hüküm giymemiş olmak.

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi, bir yıl veya daha fazla hapis cezasına mahkûm olmamak.

Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile, Devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkûm olmamak veya bu suçlarla ilgili devam eden soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmemiş veya görüyor olmamak.

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

Terör örgütleri ile bu örgütlerin eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak.

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ilgili mevzuata göre olumlu sonuçlanmış olmak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa