İsrail, Batı Şeria'ya geniş çaplı saldırı başlattı

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda 7 kişi öldü. İşte bölgede yaşananlar var son durum...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 07:53
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 08:21
İsrail, Batı Şeria'ya geniş çaplı saldırı başlattı
AA
Kaynak AA

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybetti, Tulkerim kentindeki hastaneler ise kuşatma altına alındı.

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, ordu Batı Şeria'nın kuzeyinde "büyük bir operasyon" başlattı. Bu operasyon kapsamında, İsrail güvenlik güçlerinin Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı olarak harekete geçtiği ve Kara Kuvvetlerine destek amacıyla savaş helikopterleri ve insansız hava araçlarının (İHA) kullanıldığı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin Cenin kentine düzenlediği baskında 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu zırhlı araçlarla Cenin kentine girerek İbn-i Sina Hastanesi yakınında konuşlandı.

Cenin kentinin güneyinde, İsrail ordusu bir aracı İHA'dan atılan füzeyle hedef aldı. Filistin Kızılayı, saldırı sonucu araçta 3 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentine batıdan girerek hastanelere baskın düzenledi ve kuşatma altına aldı. İsrail askerleri, ambulansların çalışmalarını engelledi ve bazılarını aramaya tabi tuttu.

Nur Şems Mülteci Kampı'na yapılan İHA saldırısında yaralıların olduğu, ancak İsrail'in kuşatma nedeniyle ambulansların bölgeye girmesine izin vermediği kaydedildi. Ayrıca, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde yer alan Faria Mülteci Kampı'na da baskın yapan İsrail ordusu, İHA'larla yoğun bir uçuş gerçekleştirdi. Bu saldırıda 2 genç hayatını kaybetti, yaralılara ise İsrail engelleri nedeniyle ulaşımda güçlük yaşandı.

İsrail askerleri ayrıca Batı Şeria'daki Kalkilya kentinde Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenledi. Filistinli direniş grupları ise İsrail askerleriyle çatışmaya girdiklerini açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve İsraillilerin saldırıları sonucu yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 659'a yükseldi. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim'den itibaren, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılar giderek arttı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa