DMM'den Metris Cezaevi açıklaması...

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Metris Cezaevindeki olayla ilgili açıklama yaptı. İşte yaşanan olayın detaylar ve son gelişmeler...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 08:35
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 09:36
DMM'den Metris Cezaevi açıklaması...
AA
Kaynak AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Metris Cezaevi'nde bir yangın yaşandığına dair iddiaların doğru olmadığını duyurdu.

DMM tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, İstanbul'un Esenler ilçesindeki Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir mahkumun yatağını ateşe verdiği belirtildi. Açıklamada, alevlerin yangına dönüşmeden cezaevi personeli tarafından hızlıca söndürüldüğü ve ihtiyaten itfaiyenin çağrıldığı ifade edildi. Ayrıca, cezaevinde bir yangın durumunun söz konusu olmadığı ve olaydan etkilenen mahkum ya da personelin bulunmadığı kaydedildi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM)

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı bir birimdir ve yanlış veya yanıltıcı bilgilerin yayılmasını engellemeyi amaçlar. DMM, özellikle sosyal medya ve internet ortamında yayılan sahte haberler, yanlış bilgi ve dezenformasyonun önüne geçmek için çalışır. Bu merkez, gerçek dışı haberlerin doğruluğunu araştırarak kamuoyunu bilgilendirir ve gerektiğinde bu bilgilerin düzeltilmesini sağlar. DMM’nin açıklamaları ve uyarıları, dezenformasyonla mücadelede toplumun doğru bilgiye ulaşmasını hedefler.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa