Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Bursa'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. İşte yangın bölgesindeki çalışmalara dair son bilgiler ve yaşananlar...

AA
Kaynak AA, DHA
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 08:31
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 08:31
Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı
AA
Kaynak AA, DHA

Bursa'nın İznik ilçesi Mecidiye Mahallesi'nde dün saat 15.30 sıralarında çıkan orman yangını devam ediyor. Alevlere Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 85 araç ve 302 personelle karadan müdahale ediliyor.

İznik ilçesinin kırsal Mecidiye Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa sürede yayılmaya başladı ve dumanları ilçe merkezinden de görülebilecek kadar büyüdü. Bunun üzerine Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, bölgeye ekipler sevk etti. Yangına hem havadan hem de karadan müdahale eden ekipler, yoğun çabaları sonucunda alevleri kontrol altına almayı başardı.

Türkiye'deki orman yangınlarının 3 temel sebebi

İhmal ve Dikkatsizlik

Orman yangınlarının en yaygın sebebi insan kaynaklı ihmaller ve dikkatsizliklerdir. Piknik alanlarında bırakılan yanıcı maddeler, sönmemiş sigara izmaritleri, kontrolsüz ateş yakılması ve anız yakılması gibi insan hataları yangınların çıkmasına neden olabilir.

Kasıtlı Yangınlar

Orman arazilerinin imara açılması, arazi anlaşmazlıkları veya çeşitli sabotaj amaçlı çıkarılan yangınlar, Türkiye'de önemli bir orman yangını sebebidir. Bu tür yangınlar, kasıtlı olarak ormanlık alanlara zarar verme niyetiyle başlatılabilir.

Doğal Nedenler

Yıldırım düşmesi gibi doğal olaylar da orman yangınlarının sebepleri arasında yer alır. Ancak, doğal sebepler insan kaynaklı nedenlere göre daha nadir görülmektedir.

Bu nedenler, yangınların mevsimsel olarak yoğunlaştığı yaz aylarında daha fazla risk oluşturur ve ormanlık alanların korunması için dikkat ve tedbir gerektirir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa