İsrail'in Gazze'de hain saldırıları devam ediyor

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 58 Filistinli hayatını kaybetti. Can kaybı 40 bin 534'e çıktı.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 11:03
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 11:25
İsrail'in Gazze'de hain saldırıları devam ediyor
O
Onur Çetinkaya Editör

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı saldırılar aylardır sürüyor.

7 Ekim'den bu yana katliam ve tehditlerine aralıksız devam eden İsrail, dünyanın uyarılarına da aldırış etmiyor.

Yoğun saldırılar altında hayatta kalmaya çalışan yüz binlerce Filistinli, temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmakta büyük zorluk çekiyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı ve "bölgenin boşaltılması" çağrıları sonucunda binlerce Filistinli yeniden göç etmek zorunda kaldı.  

Çocuk, yaşlı ve kadın Netanyahu ve yönetimi tarafından işkenceye maruz kaldı. Aralıksız süren çatışmalarda Filistin, İsrail tarafından abluka altına alındı.

Gazze'de 10 aydır İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini aştı. Savaşta en çok zarar gören ise çocuklar oldu.

Gazze'de katliamın boyutu her geçen gün artıyor. İsrail'in saldırılarda kullandığı bomba sayısı dünya savaşlarını geride bıraktı. 

81 bin ton bombanın yağdırıldığı bu süreç, 327 gün boyunca devam ederken saldırıların da ardı arkası kesilmedi. 

Katil İsrail ordusunun son 24 saatte gerçekleştirdiği saldırılarda 58 Filistinli hayatını kaybetti, 131 Filistinli yaralandı.  7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda can kaybı sayısı 40 bin 534'e, yaralı sayısı da 93 bin 778'e çıktı. 


Etiketler Gazze
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa