Genel Sağlık-İş'ten emeklilik maaşı çağrısı!

Emeklilik koşullarıyla ilgili Genel Sağlık-İş, 2008 öncesi ve sonrası için değişen emeklilik maaşı bağlama oranlarının düzenlenmesi için çağrı yaptı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 11:50
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 12:23
Genel Sağlık-İş'ten emeklilik maaşı çağrısı!
Ecem Çetin Editör

Genel Sağlık-İş, sağlık çalışanlarının maaş yapısı ve emeklilik koşullarını gündeme getirerek çağrıda bulundu. 

Sağlık çalışanlarının maaşlarını beş farklı parçada aldığını ifade eden Genel Sağlık- İş, bu parçaların ana maaş, sabit ek ödeme, ilave ek ödeme, taban ödemesi, teşvik ödemesi ve nöbet ödemesi olduğunu belirtti. 

Genel Sağlık-İş, emeklilik hesaplaması yapılırken yalnızca ana maaşın dikkate alındığını ve bu durumun emeklilik maaşlarında düşüşe neden olduğunu aktardı.

2008 öncesi ve sonrası işe başlayan sağlık çalışanları için farklı emeklilik maaşı bağlama oranlarının uygulandığını ifade eden Genel Sağlık- İş, şunları söyledi; 

Bu durumun sağlık çalışanları için bir hak kaybı yarattığını söyleyen Genel Sağlık-İş, 2008 yılında yetkili sendikanın bu durumu Anayasa Mahkemesi’ne taşımadığını ve kanunun iptali için başvuru süresinin geçtiğini hatırlattı.

Düzenleme yapılmalı 

Bu duruma ilişkin bir çağrıda bulunan Genel Sağlık-İş, hak kaybının önlenmesi için yeni bir kanun düzenlemesi yapılması gerektiğini belirtti. 

Genel Sağlık-İş'in resmi sosyal medya hesabından bu durum 6 soru ve 6 cevap ile açıklandı. İşte o paylaşım;

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa