Haluk Bayraktar’dan vergi rekortmenliğine giden yolculuğun şifreleri

Baykar Teknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Haluk Bayraktar, vergi ödemenin yükümlülükten öteye vatana hizmetin en şerefli yollarından biri olduğunu söyledi.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 12:11
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 12:53
Haluk Bayraktar’dan vergi rekortmenliğine giden yolculuğun şifreleri
CS
Canan Salman Editör

Baykar Teknoloji, Türkiye’nin yerli ve milli savunma hamlesinin merkezinde yer alıyor.

Terör kıskacına alınan ve İnsansız Hava Aracı almak istediğinde ambargolarla karşılaşan Türkiye’den, dünyada bu teknolojide ilk 3’e giren bir Türkiye’ye evrildik.

Bu sadece ekonomik bir başarı hikayesi değil.

Türkiye’nin tam bağımsızlık mücadelesinin de kırılma noktasıdır. Kendi askeri teknolojilerini üreten Türkiye, terörün belini kırdı.  Savaşların kaderini değiştirdi. Bu Türkiye’yi hem sahada hem masada oyun kurucuya dönüştürdü.

Başarı hikayesi beraberinde, o hikayeyi yazanları ihracat liginde zirveye taşıdı. Onunla da kalmadı vergi şampiyonu yaptı.

Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşler 3, kez üst üste Vergi Rekortmenleri Listesi’nin liderlik koltuğuna oturdu.

Selçuk Bayraktar listede birinci, Haluk Bayraktar ikinci sırada yer aldı.

Baykar Teknoloji Üst Yöneticisi (CEO) Haluk Bayraktar bu gelişme sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Vergi ödemenin sadece bir yükümlülük olmadığına işaret eden Bayraktar, bunu vatana hizmetin en şerefli yollarından biri olarak niteledi.

Bayraktar, bu kutsal görevi yerine getirmenin kendileri için her zaman gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

2023’te ödedikleri gelir vergisinin reel bazda Cumhuriyet tarihinin vergi rekoru olduğunun altını çizen Bayraktar, bu başarının çeyrek asırlık bir hayalin, azmin ve özverinin meyvesi olduğunu dile getirdi.

Haluk Bayraktar, bu rekorun sıfırdan geliştirdikleri Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI'nın eseri olduğunu ifade etti.

Bu SİHA’ların 34 ülkeye ihraç edilmekle kalmadığını ve Türk mühendisliğinin gücünü dünyaya gösterdiğini kaydeden Bayraktar, 1986’da sadece bir matkapla yola çıktıklarını söyledi.

Bayraktar, bu yolculukta para kazanmak değil sadece başarmak için çalıştıklarını belirtti.

Hiç kredi kullanmadıklarını, devletten hibe, nakit destek, faiz desteği veya sipariş garantisi almadıklarını vurgulayan Bayraktar, tüm alçı ülkelerin kendi bütçeleriyle ürettikleri teknoloji ürünlerini aldığını aktardı.

Bayraktar, başarıyırı kendi öz kaynakları ve alın teriyle elde ettiklerini bildirdi.

Baykar’ın  dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı ve üreticisi olduğuna işaret eden Bayraktar, 34 ülkeyle ihracat anlaşmaları olduğunu anlattı.

Haluk Bayraktar, kendi başarılarının Türkiye’nin savunma sanayii ekosisteminin güçlenmesine ve global rekabet gücünün artmasına önemli katkılar sağladığına dikkati çekti.

Böylece Milli Teknoloji Hamlesinin sadece bir şirketin değil, ülkenin başarı hikayesine dönüştüğünü vurgulayan Bayraktar, başarmaya, üretmeye, katkı sunmaya devam edecekleri mesajı verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa