Haluk Bilginer ve Angelina Jolie, Venedik'te boy gösterecek

Venedik Film Festivali bugün başlıyor. Haluk Bilginer ile Angelina Jolie'nin başrolünde yer aldığı "Maria" filmi, festivalde gösterilecek.

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 12:27
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 13:12
Haluk Bilginer ve Angelina Jolie, Venedik'te boy gösterecek
Hakan Öksüz Editör

Bu yıl 81'inci kez düzenlenecek Venedik Film Festivali, 28 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sinema sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan "Altın Aslan"ın hangi yapıma gideceği merak ediliyor. Birçok önemli yönetmenin merakla beklenen filmleri, festivalde sinemaseverlerle buluşacak.

Beetlejuice Beetlejuice

Festivalin açılışını, Tim Burton imzalı "Beetlejuice Beetlejuice" filmi yapacak. Bu yapım, uzun zamandır beklenen devam filmlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Festivalde öne çıkan filmler

Sinema dünyasının saygın dergilerinden Variety, bu yıl Venedik Film Festivali’nde merakla beklenen beş filmi belirledi. İşte o filmler:

Maria

Angelina Jolie ve Haluk Bilginer'in başrollerinde yer aldığı "Maria" filmi, festivalin dikkat çeken yapımlarından biri. Film, ünlü Yunan asıllı Amerikalı soprano Maria Callas'ın hayatını konu alıyor. Angelina Jolie, Maria Callas’ı canlandırıyor. Haluk Bilginer ise Callas’ın sevgilisi, ünlü Yunan armatör Aristotle Onassis'e hayat veriyor.

Senaryosu Steven Knight tarafından kaleme alınan bu biyografik yapım, Callas'ın 1970'lerde Paris'te yaşadığı döneme ve onun yalnızlıkla geçen yıllarına odaklanıyor.

Joker: İkili Delilik (Joker: Folie à Deux)

Todd Phillips’in yönettiği ve Joaquin Phoenix ile Lady Gaga'nın başrolleri paylaştığı "Joker: Folie à Deux", 2024'te vizyona girecek. Joaquin Phoenix'in Joker karakteriyle kazandığı başarıdan sonra merakla beklenen bu film, Joker'in hikayesinin devamını anlatacak.

Queer

Luca Guadagnino’nun yönettiği "Queer", festivalde Altın Aslan ödülü için yarışacak filmler arasında yer alıyor. Yönetmen, en son "Challengers" filmiyle dikkat çekmişti ve bu yeni yapımı da festivalin en çok konuşulanları arasında olacak.

The Room Next Door

Pedro Almodovar'ın yönettiği "The Room Next Door" filminde, ünlü oyuncular Julianne Moore ve Tilda Swinton başrolleri paylaşıyor. Julianne Moore, 2015 yılında "Still Alice" filmiyle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazanmıştı ve bu yapım, Almodovar'ın sinematik dehasını yeniden sergilemesi açısından büyük bir heyecan yaratıyor.

The Brutalist

Brady Corbet’in yönettiği "The Brutalist" filmi de festivalin dikkat çeken yapımlarından biri. Adrien Brody, Felicity Jones ve Guy Pearce gibi isimlerin yer aldığı bu film, güçlü oyuncu kadrosu ve etkileyici anlatımıyla öne çıkıyor.

Festivalin jürisi

Bu yıl Venedik Film Festivali'nin jüri başkanlığını ünlü Fransız oyuncu Isabelle Huppert üstleniyor. Jüri, dünya çapında büyük merakla beklenen yapımlar arasından Altın Aslan ödülünü kazananı seçecek.

Agnieszka Holland, James Gray, Giuseppe Tornatore, Andrew Haigh, Zhang Ziyi, Kleber Mendonça Filho, Julia von Heinz ve Abderrahmane Sissako, jüri üyeleri arasında bulunuyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa