Hayvan barınağına sahip derneğe dolandırıcılık soruşturması; 5 gözlatı

Silivri'de sokak hayvanlarına bakmak amacıyla kurulan derneğe yapılan bağışları kişisel hesaplarına aktardıkları gerekçesiyle 5 şüpheli gözaltına alındı.

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 12:46
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 13:31
Hayvan barınağına sahip derneğe dolandırıcılık soruşturması; 5 gözlatı
CS
Canan Salman Editör

İstanbul’da bir kişi 30 Temmuz’da dernekte yolsuzluk iddiasıyla Mali Suçlarla Mücadele Şubesine başvurdu.

Silivri Canları 2. Hayat Melekleri" adlı derneğin yöneticisi M.Y'nin hayvanların tedavisi ve bakımı için kendisiyle anlaştığını belirten kişi, bu işlemler karşılığındaki ücretlerin ödendiğini dile getirdi.

Ancak hizmetlerinin karşılığı olan ödemelerin dışında hesabına, M.Y. yönetimindeki dernek ve farklı kişilerden yüklü miktarda para gönderildiğini iddia etti.

(Arşiv)

Polise bilgi veren kişi, kendisinden bu paralar karşılığında fazlaca fatura kesmesini istediğini ide öne sürdü.

Usulsüz işlemler sonucu olağan dışı zenginleştiği yönündeki ihbar üzerine M.Y ile dernek görevlisi A.H. gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında 1 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda dernek binasında aramada yapıldı ve herhangi bir kaydı olmayan 270 bin liraya el konuldu.

(Arşiv)

Emniyetteki işlemleri sonrası mahkemeye çıkarılan şüphelilerden M.Y. tutuklandı, A.H. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) rapor, hazırladı.

O rapor, MASAK tarafından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne gönderildi.

(Arşiv)

Rapora göre, 2018'de Silivri'deki sokak hayvanlarının barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 2018'de kurulan dernek, 2021 ve 2024 tarihleri arasında bağış adı altında yardım toplamaya başladı.

Derneğin hesaplarına 2021-2024 yılları arasında 37 milyon 323 bin 777 lira tutarında para girişi tespit edildi.

(Arşiv)

Bunun 30 milyon lirası bağış olarak toplandı. Toplanan paralar, yaklaşık 3 bin işlemle dernek başkanı, yöneticisi ve üyesi pozisyonunda bulunan şahısların şahsi hesabına geçirildi.

Bağış paralarının bir kısmı İstanbul'da kozmetik malzeme hizmeti veren bir firma üzerinden harcama, fatura gibi açıklamalar yazılıp gönderilerek aklanmaya çalışıldı.

(Arşiv)

Rapor üzerine polis harekete geçti. Bağış paralarını şahsi hesaplarına geçirdiği tespit edilen 5 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi

Gözaltına alınan 5 şüpheli ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa