İstanbul'da bazı bölgelerde sağanak yağış etkili oluyor

İstanbul'da aniden bastıran sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu, alt geçitlerde araçlar mahsur kaldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 12:50
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 13:18
İstanbul'da bazı bölgelerde sağanak yağış etkili oluyor
AA
Kaynak AA

İstanbul'da sağanak yağış caddeleri su altında bıraktı

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış, kent genelinde cadde ve sokaklarda su birikintilerine yol açtı. Suyla dolan alt geçitlerde birçok araç mahsur kaldı. Sabah saatlerinde başlayan yağmur, özellikle bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak şeklinde etkisini artırdı.

Avrupa Yakası'nda trafik durma noktasına geldi

Taksim, Yenibosna, Beşiktaş, Bahçelievler ve Fatih gibi Avrupa Yakası’nın önemli bölgelerinde sağanak yağış nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı. Yağmurun etkisiyle sürücüler hızlarını düşürmek zorunda kaldı. Yağmurdan korunmaya çalışan vatandaşlar, iş yerlerinin tentelerinin altına sığındı.

Toplu taşıma kullananlar zor anlar yaşadı

Sağanak yağış, toplu taşıma kullanan vatandaşlar için de zor anlar yarattı. Yağmurun etkisiyle birçok kişi metro ve metrobüs istasyonlarından çıkmakta zorlandı. Yoğun yağışlar nedeniyle birçok istasyonda kalabalıklar oluştu.

Anadolu Yakası'nda da sağanak etkili oldu

Üsküdar, Ümraniye ve Kadıköy gibi Anadolu Yakası ilçelerinde de sağanak yağış aralıklarla etkisini sürdürdü. Bölge halkı, yağmur nedeniyle günlük aktivitelerinde aksamalar yaşadı.

Alt geçitler ve yollar su altında kaldı

Yoğun yağışlar, kentin bazı ilçelerinde alt geçitler ve yollarda su birikintilerine neden oldu. Bahçelievler Ahmet Yesevi Caddesi’nde bazı iş yerlerini su bastı. Sağanak yüzünden dükkanlardaki eşyalar sularla birlikte sokaklara sürüklendi, su seviyesi araçların tekerleklerine kadar yükseldi.

Bahçelievler Vali Yazıcıoğlu alt geçidi suyla doldu

Bahçelievler Vali Yazıcıoğlu alt geçidi de su baskınından etkilendi. Buradan geçmeye çalışan bir taksi, su seviyesinin yüksekliği nedeniyle ilerleyemedi ve suya gömüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, su tahliye aracıyla alt geçitte biriken suyu boşaltma çalışması başlattı.

Bayrampaşa'da araçlar mahsur kaldı

Bayrampaşa'daki Maltepe köprü altının suyla dolması sonucu taksi dolmuş ve kamyonet suya gömüldü. Kamyonetin kasasında bulunan tüpler suyun yüzeyine dağıldı, şoför ise camı kırarak araçtan çıkmayı başardı. Her iki araç da çamurlu suyla doldu.

Avcılar'da ağaç devrildi

Sağanak yağış ve rüzgarın etkisiyle Avcılar Rüzgar Sokak’ta park halindeki bir aracın üzerine ağaç devrildi. Ağaç devrilmesi sonucu araçta maddi hasar meydana geldi, yetkililer olay yerinde inceleme başlattı.

Teleferik seferlerine yağış engeli

Olumsuz hava koşulları nedeniyle TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik hatlarında seferler bir süre durduruldu. Teleferik hatlarında yapılan anonslarla vatandaşlar bilgilendirildi.

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, saat 15.00’e kadar kentin batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Vatandaşların ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olmaları istendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa