Narin'i arama çalışmalarının 8. gününde 1 şüpheli gözaltına alındı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Narin Güran’ı arama çalışmalarında çemberin daraldığını belirterek “sonuca çok yaklaştık” dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 13:14
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 13:44
Narin'i arama çalışmalarının 8. gününde 1 şüpheli gözaltına alındı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 8'inci gününde devam ediyor.

Olayla ilgili bir kişi gözaltına alınırken İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yıldırım, çemberin daraldığını ve sonuca çok yaklaştıklarını açıkladı.

21 Ağustos'ta Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin Güran, ailesinin Kuran kursu çıkışında eve dönmemesi üzerine kayıp olarak bildirildi. 

Ailenin kendi çabalarıyla sonuç alamaması üzerine, babası Arif Güran aynı gün saat 20.00'de jandarma karakoluna giderek kayıp başvurusunda bulundu. Bu ihbarın ardından bölgeye geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldı. 

Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve diğer ilgili birimlerden oluşan büyük bir ekip çalışmalara katıldı.

Devlet, Narin için seferber oldu

Arama çalışmaları, jandarma ve emniyetin helikopter desteğiyle havadan da yürütüldü. Narin'in kaybolduğu saatlerde bölgeden geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı ve köydeki evler tek tek arandı. Bugüne kadar 12 bin 550 araç incelendi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu ve toplamda 11 bin dönümden fazla alan arandı. Ayrıca, 7 iz takip köpeği de aramalara dahil edildi.

Kaybolmadan önceki son görüntüler incelendi

Aramalar sırasında, 22 Ağustos gecesi yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Terlik, Narin'in ailesine gösterildiğinde, ailenin terliği kızlarına ait olarak tanıdığı, ancak numarasının farklı olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra, Narin'in kaybolmadan önceki son anlarına ait görüntüler ortaya çıkarıldı. Okul çıkışında arkadaşlarıyla yürüdüğü, ardından tepe yolunu kullanarak evine doğru yöneldiği görüldü.

İlk gözaltı kararı geldi

Arama çalışmalarının 8'inci gününde, bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Tavşantepe İlkokulu'nda oluşturulan harekat merkezinde açıklama yapan Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Narin'i bulma çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirtti.

Yıldırım, şu ana kadar 12 bin 565 araç ve 32 bin 952 şahsın sorgulandığını, 16 plaka tanıma sistemi (PTS) noktasının ve 78 kameranın incelendiğini, 66 kişinin ifadesine başvurulduğunu bildirdi.

5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu ve 24 kilometre su kanalında arama gerçekleştirildi.

Tümgeneral Yıldırım, arama çalışmalarında yer alan 7 kurumdan 1710 kişi, 115 araç, 2 helikopter, 48 drone ve 9 köpek ile çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sonuca yaklaşıldı

Tümgeneral Yıldırım, "Devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Olay yeri incelemesinden tutun, kriminal ekiplerimiz en ufak delilleri bile büyük bir titizlikle inceledi. Çalışmalar sonucu çember daraldı, Narin'e çok yaklaştık. Yer altı görüntüleme cihazlarından drone desteğine kadar birçok yöntem kullanıldı. Kısa süre içinde Narin'i bulmayı umuyoruz. Elimizde önemli deliller ve ifadeler var, bunların üzerine gidiyoruz. İnşallah kısa sürede Narin'in müjdesini vereceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa