3 çocuğunu öldüren babanın son sözleri yürek burktu

İzmir'de 3 çocuğunu öldürüp birini yaraladıktan sonra intihar girişiminde bulunan Vesim Şimşek'in son sözleri ortaya çıktı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 16:09
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 16:23
3 çocuğunu öldüren babanın son sözleri yürek burktu
EK
Ersin Küçükbarak Editör

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşanan trajik olay, Vesim Şimşek'in (45) dört çocuğundan üçünü öldürüp, birini ağır yaralamasıyla sonuçlandı. Şimşek, olayın ardından intihar girişiminde bulundu.

Olayla ilgili olarak Şimşek'in ağabeyi Kasım Şimşek (66) ve uzaktan akrabası Mustafa Karataş, aile içindeki duruma dair açıklamalarda bulundu.

Zeytinlikte 4 çocuğunu vurdu

Olay, sabah saatlerinde Merkez 4541/1 Sokak'ın üst kısmındaki dağlık alanda meydana geldi. Vesim Şimşek, çocukları Hiranur (11), Cemre (4), Ceylin (2), ve Nira Şimşek'i (14) evlerine yaklaşık 2 kilometre mesafedeki zeytinliğe götürdü. Yanında getirdiği tabancayla çocuklarına art arda ateş etti. Çocuklar vurularak yere yığılırken, Şimşek bir yakınını arayarak çocuklarını vurduğunu ve intihar edeceğini belirtti. Bu telefon görüşmesinden sonra Vesim Şimşek, aynı silahla intihara kalkıştı.

Hiranur’un hayati tehlikesi sürüyor

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde Cemre, Ceylin, ve Nira'nın hayatını kaybettiği tespit edildi. Vesim Şimşek ve Hiranur Şimşek ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Cenazeler adli tıp kurumuna kaldırıldıktan sonra, işlemleri tamamlanarak anne tarafına teslim edildi ve toprağa verilmek üzere Manisa'nın Salihli ilçesine götürüldü.

Boşanma aşamasındaydı

Vesim Şimşek'in, eşi Naciye Şimşek ile boşanma aşamasında olduğu, eşiyle barışmak için birçok kez girişimde bulunduğu ancak sonuç alamadığı öğrenildi. Ayrıca, Vesim Şimşek'in bir kimya fabrikasında işçi olarak çalıştığı ve bir süre önce iş yerinde geçirdiği bir kaza nedeniyle sol gözünde görme kaybı yaşadığı belirtildi. Bu sebeple ücretli izne çıkarılan Şimşek'in çalıştığı iş yerinin tedavisine destek verdiği de ifade edildi. Asıl mesleği inşaat ustalığı olan Şimşek'in, bu süreçte psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edildi. Şimşek’e akciğer kanseri tanısı konulduğu ve tedavisinin sürdüğü de öğrenildi.

"Vesim'in çocuklarıyla ilişkisi çok iyiydi, onları çok seviyordu”

Vesim Şimşek'in ağabeyi Kasım Şimşek, kardeşinin çocuklarını çok sevdiğini ve böyle bir olayın yaşanacağını hiç beklemediklerini dile getirdi. "Vesim'in çocuklarıyla ilişkisi çok iyiydi, onları çok seviyordu. Eşini de seviyordu. Ancak eşiyle 3 aydır ayrıydılar. Eşini eve dönmesi için çağırdı ama eşi dönmeyince herhalde böyle bir cinnet getirdi. Böyle bir şey yaşanacağını hiç ummazdık" dedi.

Vesim Şimşek’in son sözleri: “Çocuklara börek aldım, gidip onları doyuracağım”

Olay günü Vesim Şimşek ile karşılaşan Mustafa Karataş ise Vesim'in sabah saatlerinde gayet normal göründüğünü belirtti. "Ağabeyim Vesim ile börekçide karşılaşmış. Vesim, çocuklara börek aldığını ve eve gidip onları doyuracağını söylemiş. Şen şakraktı, böyle bir olayı yapacağına dair en ufak bir belirti yoktu. 2 saat sonra bu korkunç olay yaşandı. Duyduğumuzda kanımız dondu." diye konuştu.

Annenin feryadı: “Hanginize yanacağıma şaşırdım”

Babaları tarafından öldürülen 3 çocuğun cenazeleri, Manisa'nın Salihli ilçesinde toprağa verildi.

Naciye Şimşek cenaze töreni sırasında tabutların üzerine kapanıp gözyaşı döktü.

Acılı anne, "Ben hanginize yanayım annem, sana mı yanayım ona mı yanayım. Nira'yı kardeşlerinin arasına gömün, ablası (Nira) kardeşlerine sahip çık. Hanginize yanacağımı şaşırdım." diye feryad etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa