Antalya sahilleri sıcak hava yoğunluğu yaşıyor

Antalya'da nemden ve sıcak havadan bunalan insanlar, akın ettikleri sahillerde yoğunluğa neden oldular.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 16:24
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 16:32
Antalya sahilleri sıcak hava yoğunluğu yaşıyor
AA
Kaynak AA

Antalya'da sahiller doldu taştı

Antalya'da sıcak hava ve yüksek nem, vatandaşları ve turistleri sahillere çekti. Özellikle Konyaaltı ve Lara sahilleri, sıcaklardan bunalanların akınına uğradı.

Sıcaklık 31 dereceye ulaştı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre, Antalya kent merkezinde bugün en yüksek sıcaklık 31 derece olarak ölçüldü. Nem oranı ise %68'e ulaşarak bunaltıcı bir hava yarattı. Bu şartlarda serinlemek isteyenler denizin yolunu tuttu.

Sahillerde yoğunluk yaşandı

Sıcaktan etkilenen yerli ve yabancı turistler, soluğu Konyaaltı ve Lara sahillerinde aldı. Deniz kenarında serinlemek isteyenler, hem yüzerek hem de gölgede dinlenerek rahatlamaya çalıştı. Kayalıklardan denize atlayanlar ve deniz kenarındaki gölgelik alanlarda oturanlar, serinlemek için farklı yöntemler denedi.

Gölgelik alanlar dolup taştı

Sıcak havadan kaçan birçok kişi, deniz kenarına kurdukları kamp sandalyelerinde oturmayı tercih etti. Diğer yandan, parklardaki gölgelik alanlar da sıcak havadan kaçanların uğrak noktası oldu. Ağaç altlarında serinlemeye çalışanlar, gölgede dinlenerek vakit geçirdi.

Mavi bayraklı plajlarda hareketlilik

Muratpaşa Belediyesi'nin mavi bayraklı plajları olan falezlerde de yoğunluk yaşandı. Konserve Koyu, Mobil, Erenkuş ve İnciraltı plajları, tatilcilerin serinlemek için tercih ettiği noktalar arasında yer aldı. Bu plajlardan çok sayıda kişi denize girerek serinlemeye çalıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa