DUS ve STS başvuruları başladı

ÖSYM, DUS ile STS Diş Hekimliği sınavları için başvuru döneminin başladığını duyurdu. Peki sınavlar ne zaman, başvurular nereden yapılıyor?

Hakan Öksüz Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 16:26
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 16:55
DUS ve STS başvuruları başladı
Hakan Öksüz Editör

2024-STS Diş Hekimliği 2. Dönem ve 2024-DUS 2. Dönem sınavları, ÖSYM tarafından 13 Ekim'de düzenlenecek. Bu iki sınav için başvurular alınmaya başlandı. Başvurular bugün başladığı, 4 Eylül'de sona ereceği kaydedildi.

Başvurular nereden yapılacak?

Başvurular https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılıyor. 2024-DUS 2. Dönem ve 2024-STS Diş Hekimliği 2. Dönem sınavları ile ilgili ayrıntılı bilgilere ÖSYM'nin yayımladığı kılavuzdan ulaşılabilir.

DUS (Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı)

DUS, diş hekimliği alanında uzmanlık eğitimi almak isteyen diş hekimlerinin katıldığı sınavdır. Diş hekimleri, DUS ile çeşitli branşlarda uzmanlık eğitimi alacakları programlara yerleştirilirler.

DUS, iki bölümden oluşuyor. Temel Diş Hekimliği Bilimleri Testi, diş hekimliği Temel Bilimleri ve Klinik Bilimleri alanlarını kapsayan çoktan seçmeli sorular içerir.

Klinik Bilimleri Testi ise diş hekimliği alanında klinik bilgileri ölçen sorulardan oluşur.

STS Diş Hekimliği (Seviye Tespit Sınavı)

STS Diş Hekimliği, yurt dışında diş hekimliği eğitimi almış olanların, Türkiye'de diş hekimi olarak çalışabilmeleri için yeterliliklerini belirlemeye yarayan sınavdır. STS'den yeterli puanı alan adaylar, Türkiye'de denklik alarak diş hekimliği yapmaya hak kazanırlar.

STS, diş hekimliği eğitiminde edinilen temel bilgi ve becerileri ölçer. Sınavda diş hekimliği alanına ilişkin temel ve klinik bilimler konularında sorular sorulur.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa