Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan açıklama

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantı sonrası açıklama yaptı. Açıklamada OVP’nin temel politika hedeflerinin görüşüldüğü belirtildi.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 17:22
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 17:34
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan açıklama
O
Onur Çetinkaya Editör

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Beştepe'de bir araya geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Genel Başkanvekili Efkan Ala, Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri toplantıda yer aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıda, ekonomi yönetimi Orta Vadeli Program hazırlıklarını ele aldı.

Toplantıya, çeşitli bakanlar ve üst düzey yetkililer katıldı. Bu toplantıda, 2025-2027 dönemini kapsayacak olan OVP'nin temel politika hedefleri görüşüldü ve küresel ile yurt içi ekonomideki gelişmeler ışığında güncellenen makroekonomik tahminler ile bütçe büyüklükleri değerlendirildi.

Toplantıda, enflasyonda belirgin bir iyileşme sağlayacak ve kalıcı fiyat istikrarını hedefleyen politikalar üzerinde duruldu. Ayrıca, mali disiplini güçlendirme, finansal istikrarı sürdürme, toplumun refahını ve satın alma gücünü artırma, aktif sanayi politikalarını destekleme gibi hedeflere yönelik ilave politikalar da masaya yatırıldı.

Bunun yanı sıra, afetlerle mücadele, yeşil ve dijital dönüşüm, enflasyonla mücadele, finansal istikrar, kamu maliyesi, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, yüksek katma değerli üretim ve ihracat, enerji ve ulaştırma, eğitim, sağlık, işgücü piyasası, sosyal güvenlik ve sosyal yardımlar gibi öncelikli yapısal reform alanları da ele alındı. OVP'nin Eylül ayının ilk haftasında açıklanması planlanıyor ve bu programın Türkiye'nin ekonomi politikalarının şekillendirilmesinde önemli bir yol haritası olması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa