UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi yapılacak

UEFA Şampiyonlar Ligi yeni formatıyla ilk kez düzenlenecek. Devler liginde kura çekimi yarın yapılacak.

O
Onur Çetinkaya Editör
YAYINLAMA
28 Ağustos 2024 17:36
GÜNCELLEME
28 Ağustos 2024 17:44
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kura çekimi yapılacak
O
Onur Çetinkaya Editör

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Young Boys'a 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, Avrupa'nın en prestijli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi'nde yer alamayacak, ancak Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye devam edecek.

2024-2025 sezonunun UEFA Şampiyonlar Ligi kura çekimi ise yarın Monte Carlo'daki Grimaldi Forum'da yapılacak. Bu yıl Türk takımları Devler Ligi'nde yer almayacak. Turnuvanın lig formatındaki ilk maçları 17-19 Eylül tarihlerinde oynanacak ve bu aşama 29 Ocak 2025'te sona erecek.

Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasını ilk 8 sırada bitiren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Puan cetvelinde 9 ile 24. sırada yer alan takımlar ise play-off turunda karşılaşacak ve bu turda rakiplerini eleyen 8 takım da son 16 turuna çıkacak. İlk 24'ün dışında kalan takımlar ise Avrupa'daki mücadelelerini sonlandıracak.

Toplamda 36 takımın yer alacağı lig aşamasına katılması kesinleşen 32 ekip arasında İtalya, Almanya, İngiltere, İspanya, Fransa, Portekiz, Hollanda, Avusturya, İskoçya, Belçika, Ukrayna, Çekya ve İsviçre gibi ülkelerden takımlar bulunuyor.

Bu akşam oynanacak eleme maçlarının sonucunda ise 4 takım daha Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına katılma hakkı elde edecek. Maçların programı ise şöyle;

19.45: Karabağ (Azerbaycan) vs. GNK Dinamo (Hırvatistan) (0-3)

22.00: Slovan Bratislava (Slovakya) vs. Midtjylland (Danimarka) (1-1)

22.00: Kızılyıldız (Sırbistan) vs. Bodo/Glimt (Norveç) (1-2)

22.00: Slavia Prag (Çekya) vs. Lille (Fransa) (0-2)

Bu maçlar sonucunda belirlenecek dört takım da lig aşamasına katılacak ve 36 takımın tamamlanmasıyla turnuva başlayacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa